ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγο πριν τις εκλογές τα «Ellinika Hoaxes» υπερασπίζονται τον Μητσοτάκη για την απαράδεκτη του δήλωση για τα Τέμπη!

Υπερασπιστές της κυβέρνησης τα Ellinika Hoaxes - Βγάζουν τρελούς τους πολίτες για την τραγική δήλωση Μητσοτάκη για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη
Λίγο πριν τις εκλογές τα «Ellinika Hoaxes» υπερασπίζονται τον Μητσοτάκη για την απαράδεκτη του δήλωση για τα Τέμπη!

Τα Ellinika Hoaxes δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό να εκδηλώσουν (για ακόμη μια φορά) τον ρόλο τους ως συστηματικοί υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να δείξουν και πάλι πως ουδεμία σχέση έχουν με την αντικειμενικότητα και την υπεράσπιση της αλήθειας.

Το γνωστό site που εδώ και χρόνια λειτουργεί ως «χωροφύλακας» του συστήματος και προστάτης της συστημικής προπαγάνδας, έφτασε σε επίπεδο αθλιότητας να βγάλει τρελό έναν ολόκληρο λαό, κρίνοντας ως «παραπλανητικές» τις δημοσιεύσεις των ΜΜΕ που άσκησαν κριτική στην ξεδιάντροπη επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους συγγενείς των νεκρών από τα Τέμπη που ζητούν το δίκιο τους μέσω μηνύσεων, λέγοντας:

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Τα Ellinika Hoaxes ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτηνής προπαγάνδας (ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα), υποστήριξαν πως υπήρξε… παραποίηση των λόγων του Κ.Μητσοτάκη, μέσω μοντάζ που δημιούργησε «παραπλανητική παρουσίαση της απάντησης του Πρωθυπουργού για τα Τέμπη»!

Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes: «Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζεται εκτός θεματικού πλαισίου καθώς το εξεταζόμενο βίντεο έχει υποστεί περικοπή και συρραφή. Το σύντομο απόσπασμα που κυκλοφορεί δεν συμπεριλαμβάνει την επισήμανση του κ. Χατζηνικολάου σχετικά με την απεργία των σιδηροδρομικών υπάλληλων, παρά μόνο την αναφορά στην μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Ακόμη, είναι εμφανής η παράλειψη τμήματος του ερωτήματος που τέθηκε από τον δημοσιογράφο προς τον Πρωθυπουργό».

Τα περί περικοπής και δήθεν συρραφής που επικαλείται το Ellinika Hoaxes αφορούν κάποια «κομμένα» βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν από ενημερωτικά sites για την οικονομία χρόνου και δείχνουν μόνο το στιγμιότυπο της απάντησης του πρωθυπουργού, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό και γίνεται συνέχεια.

Παρόλα αυτά κανένα από τα αποπροσανατολιστικά εφευρήματα του Ellinika Hoaxes δεν αναιρούν την ουσία του πράγματος, δηλαδή το ότι ο πρωθυπουργός πράγματι έκανε αυτή τη δήλωση αίσχους, καθότι και αν ακόμα δει κάποιος ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης του πρωθυπουργού από το επίσημο κανάλι του Ant1 στο YouΤube, μπορεί να ακούσει ολόκληρη την ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου και την απάντηση του πρωθυπουργού ότι «ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Για του λόγου το αληθές, στο 16:32 του βίντεο της συνέντευξης ξεκινά η ερώτηση του δημοσιογράφου και ακολουθεί η ανερυθρίαστη απάντηση του Κ. Μητσοτάκη που προκάλεσε σάλο.

Καμία «κοπτοραπτική» δεν υπήρξε λοιπόν, και η πλήρης αλήθεια είναι πως τα Ellinika Hoaxes δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές έσπευσαν σαν «ζεματισμένοι» να βγάλουν «απαγορευμένη» την είδηση για την αθλιότητα Μητσοτάκη προκειμένου να μην αναμεταδίδεται στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας αστεία επιχειρήματα που υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Ένα αποτυχημένο σωσίβιο σωτηρίας για το επικοινωνιακό προφίλ του πρωθυπουργού που όσο εκτίθεται σε εκπομπές τις τελευταίες μέρες – τόσο βυθίζεται περισσότερο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λίγο πριν τις εκλογές τα «Ellinika Hoaxes» υπερασπίζονται τον Μητσοτάκη για την απαράδεκτη του δήλωση για τα Τέμπη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.