ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λυκουρέζος: Πήρε προθεσμία για την Μ. Δευτέρα (vid)

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε και ο Θόδωρος Παναγόπουλος
Λυκουρέζος: Πήρε προθεσμία για την Μ. Δευτέρα (vid)

Όπως αναμενόταν, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Μεγάλη Δευτέρα, για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο γνωστός δικηγόρος, όπως και ο συνάδελφός του, Θόδωρος Παναγόπουλος, ζήτησαν προθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή και έτσι θα απολογηθούν την Μ. Δευτέρα για την γνωστή υπόθεση.

Ο Λυκουρέζος έλεγε πως είναι έκπληκτος από τις κατηγορίες εις βάρος του, με την ηθοποιό Νατάσα Καλογρίδη και την κόρη του, Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, να είναι στο πλευρό του.

Οι δύο δικηγόροι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa. Αμφότεροι πάντως θα μείνουν κρατούμενοι στην ΓΑΔΑ.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος του Λυκουρέζου, Θ. Κονταξής, δήλωσε: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια», είπε χαρακτηριστικά, με τον συνεργάτη του Λυκουρέζου, Γιάννη Μαρακάκη, να προσθέτει:

«Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε την δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο. Ο Λυκουρέζος ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λυκουρέζος: Πήρε προθεσμία για την Μ. Δευτέρα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.