ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: «Εκτός βεληνεκούς» οι βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς (vid)

«Φοβούνται μήπως συμβεί ό,τι συνέβη με τα Ίμια» ανέφερε δημοσιογράφος
Λιμενικό: «Εκτός βεληνεκούς» οι βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς (vid)

Το λιμενικό απαγόρευσε την πρόσβαση Ελλήνων πολιτών στις βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς, έπειτα από την πρωτοβουλία τριών νεαρών να υψώσουν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες προς τιμήν του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το αεροσκάφος του Mirage 2000-5.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το δημοσιογράφο του samostimes.gr Μιχάλη Σβαρνιά, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να προσεγγίσει με ιδιωτικό σκάφος τις βραχονησίδες, προκειμένου να δει αν οι σημαίες βρίσκονταν εκεί, το λιμενικό τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται».

«Φοβούνται μήπως συμβεί ό,τι συνέβη με τα Ίμια, μην τους κοπεί η δραστηριότητα. Ειδικά μετά την παρουσία του λιμενικού που δεν αφήνει να προσεγγίσεις εύκολα» είπε ακόμη ο κ. Σβαρνιάς.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/samos.times/videos/1797363717227098/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λιμενικό: «Εκτός βεληνεκούς» οι βραχονησίδες Ανθρωποφάς και Μικρός Ανθρωποφάς (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.