ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λοιμωξιολόγοι: Αρνητική εισήγηση για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων

Stop φαίνεται πως βάζουν οι Λοιμωξιολόγοι αναφορικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, παρότι ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει πως θα εισηγηθεί το άνοιγμα!
Λοιμωξιολόγοι: Αρνητική εισήγηση για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων

Stop φαίνεται πως βάζουν οι Λοιμωξιολόγοι αναφορικά με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, παρότι ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει πως θα εισηγηθεί το άνοιγμα!

Λοιμωξιολόγοι: Ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνώμενων στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κάτι τέτοιο ίσως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Παρότι προ ημερών, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είχε τονίσει πως θα εισηγηθεί το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παγώσει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.

Αρνητική στην περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εμφανίζεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ 100,3, οι ειδικοί λένε «όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου.

Παράλληλα, επιμένουν οι αγορές να γίνονται με τις μεθόδους του click away και του click in shop καθώς και με αποστολή SMS στο 13032 με τα ραντεβού να εξακολουθούν να έχουν διάρκεια έως τρεις ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα για άνοιγμα των φροντιστηρίων όπως και οι προτάσεις της εκκλησίας να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών εντός των ναών από την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν αναμένεται να συζητηθούν σήμερα.

Έτσι, η Επιτροπή φαίνεται πως «παγώνει» τις εισηγήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, τουλάχιστον έως τώρα, προκειμένου να δουν πως θα εξελιχθεί η πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Επιτροπής να πει «όχι» ήταν τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Την Πέμπτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων και τριψήφιος αριθμός νεκρών, ενώ στα ύψη ήταν και τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα χθες ήταν 3.833 και μέσα σε ένα 24ωρο κατέληξαν 104 ασθενείς με κορονοϊό.

Σημειώνεται επίσης πως οι κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσίασαν νέα επιδείνωση, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία παρέμεινε στο «κόκκινο», με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι να είναι 819.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λοιμωξιολόγοι: Αρνητική εισήγηση για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.