ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λινού: «Πιθανή παράταση μετά τις 7 Μαρτίου καθώς δεν αποδίδει το lockdown»

Η Αθηνά Λινού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα παράταση μετά τις 7 Μαρτίου στην Αττική καθώς το lockdown δεν είναι τα σωστά αποτελέσματα.
Λινού: «Πιθανή παράταση μετά τις 7 Μαρτίου καθώς δεν αποδίδει το lockdown»

Η Αθηνά Λινού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα παράταση μετά τις 7 Μαρτίου στην Αττική καθώς το lockdown δεν είναι τα σωστά αποτελέσματα.

Λινού: Στο κανάλι του Mega μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού αναφορικά με μια πιθανή παράταση του ήδη υπάρχοντος lockdown που αποφασίστηκε για την Αττική.

Στην εκτίμηση ότι το lockdown στην Αττική μπορεί να παραταθεί και μετά τις 7 Μαρτίου προέβη μέσω της εκπομπής “MEGA Σαββατοκύριακο” η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, υποστηρίζοντας ότι το τρεχον lockdown δεν αποδίδει, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στην έξαρση των μεταλλαγμένων στελεχών της Covid-19.

«Να μην επικεντρωνόμαστε στον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων αλλά στο πηλίκο των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο τω τεστ που έγιναν Τις τελευταίες 8-10 μέρες το πηλίκο αυτό είναι σταθερό, αλλά είναι υψηλό. Γύρω στο 3,6-3,7%. Το lockdown είναι ουσιαστικά μη αποδοτικό. Εκτός αν έχουμε μεγάλη διασπορά των νέων στελεχών οπότε η μάχη με τον κορωνοϊό είναι πολύ άνιση» σημείωσε, λέγοντας ότι είναι “πολύ πιθανή” η παράταση του lockdown.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για λήψη όλων των υπάρχοντων μέτρων προτού επιβληθεί ένα lockdown, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους, όπου συντελείται μεγάλη διασπορά.

«Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο μέτρων χωρίς να έχουν προηγηθεί μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν μειώσει την διασπορά όπως μέτρα για τη μείωση της διασποράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Στις επιβαρυμένες περιοχές οι άνθρωποι μετακινούνται κυρίως με ΜΜΜ. Πρέπει να γίνει σοβαρή παρέμβαση και στους χώρους εργασίας. Δε νομίζω ότι εφαρμόζεται το μέγιστο της τηλεργασίας στο δημόσιο που έπρεπε να είναι 80-90%. Να αυξήσουμε την τηλεργασία» πρόσθεσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λινού: «Πιθανή παράταση μετά τις 7 Μαρτίου καθώς δεν αποδίδει το lockdown»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.