ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύτρας: «Η δράστης είχε συνεργό – Ήθελαν να σκοτώσουν την Ιωάννα στο νοσοκομείο»

Την σιγουριά του πως η δράστης της επίθεσης με βιτριόλι είχε συνεργό εξέφρασε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας!
Λύτρας: «Η δράστης είχε συνεργό – Ήθελαν να σκοτώσουν την Ιωάννα στο νοσοκομείο»

Την σιγουριά του πως η δράστης της επίθεσης με βιτριόλι είχε συνεργό εξέφρασε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας!

Λύτρας: Μπορεί η Έφη Κακαραντζούλα να ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από εκείνην όμως ο δικηγόρος του θύματος, σε συνέντευξη του στο Thetoc… εξέφρασε την σιγουριά του πως η δράστης δεν ήταν μόνη σε όλο αυτό!

Έντεκα μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, η 36χρονη που κατηγορείται για την υπόθεση αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα στο θύμα, για τα κίνητρα της πράξης της.

Παρότι ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη αρκέστηκε να αναφερθεί σε ένα προσωπικό ζήτημα το οποίο της “όπλισε” το χέρι και την οδήγησε τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα, έξω από την ασφαλιστική εταιρεία όπου εργαζόταν η 35χρονη, για να της ρίξει το καυστικό υγρό.

“Ως κίνητρο της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο” ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος, Σάκης Κεχαγιόγλου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της δράστιδος.

Η απολογία δεν ικανοποίησε την άλλη πλευρά, αφού σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, δικηγόρο της Ιωάννας, οι απαντήσεις ήταν ελλιπείς, ενώ θεωρεί εξαιρετικά πιθανή την ύπαρξη συνεργού ο οποίος και έδωσε στην 36χρονη το οξύ.

“Το βασικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι και που μίλησε η κατηγορούμενη, στην ουσία δεν είπε τίποτα. Ήταν σαν να είχε αποστηθίσει μία σελίδα και απλά πήγε να την πει στην κυρία ανακρίτρια. Δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα. Δηλαδή, δεν απάντησε για ποιο λόγο έκανε τη συγκεκριμένη πράξη.

Η απάντηση ήταν ότι υπήρχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα με την Ιωάννα το οποίο δεν το αναφέρει, με αποτέλεσμα να μη το γνωρίζουμε και εμείς. Επίσης δεν απάντησε καθόλου στην ερώτηση από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Εμένα πραγματικά μου δημιουργεί ερωτηματικά στο αν υπάρχει συνεργός.

Θεωρώ λοιπόν ότι από τη στιγμή που δεν απάντησε σε αυτή την ερώτηση, προφανώς υπάρχει κάποιος συνεργός που γνώριζε για το τι χρήση επρόκειτο να κάνει με το καυστικό υγρό που την προμήθευσε” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Απόστολος Λύτρας, η Αστυνομία εξακολουθούν να αναζητούν με ποιο τρόπο έφτασε στα χέρια της 36χρονης το βιτριόλι και επιμένει ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει και όχι να τραυματίσει την Ιωάννα, όπως δήλωσε στην ανακρίτρια, ενώ δεν είπε λέξη για τις συσκευές παρακολούθησης.

“Στην απολογία της έχει αναφέρει ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού δεν ήτανε μεγάλη και ότι δεν γνώριζε τη ζημιά που προκαλεί το καυστικό υγρό. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση διότι έχουμε ένα άτομο το οποίο έκανε παρακολουθήσεις, είχε προμηθευτεί GPS, το είχε βάλει στο αυτοκίνητο της Ιωάννας, είχε γίνει η σκιά της.

Είχε προμηθευτεί περούκα, το τηλέφωνό της δεν ήταν ελληνικό για να μην μπορεί εύκολα να εντοπιστεί. Είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι αυτή η γυναίκα με αυτή την οργάνωση δεν γνώριζε τη ζημιά που προκαλεί το συγκεκριμένο καυστικό υγρό;” αναρωτιέται ο συνήγορος της Ιωάννας.

Η κοινή γνωστή που μπορεί να “κάψει” την κατηγορούμενη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 36χρονη διέψευσε τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι είχε προσπαθήσει να επισκεφθεί την Ιωάννα ενώ νοσηλευόταν για να τελειώσει ό,τι άρχισε. Ωστόσο, ο Απόστολος Λύτρας μιλά  για μια κοινή γνωστή θύτη και θύματος, με την οποία ήρθε σε επαφή η κατηγορούμενη προκειμένου να μάθει αν φυλάσσεται το νοσοκομείο.

“Εμείς έχουμε πληροφορίες ότι αμέσως μετά την πράξη έψαχνε τρόπο ή τουλάχιστον έκανε ερωτήσεις για να δει αν μπορεί να επισκεφθεί την Ιωάννα, αν φυλάσσεται το νοσοκομείο που ήταν η Ιωάννα. Αντιλαμβάνεστε ότι οι ερωτήσεις αυτές είχαν κάποιο σκοπό.

Υπάρχει μια κοινή γνωστή. Σε αυτό το άτομο τέθηκαν οι ερωτήσεις” αποκάλυψε ο δικηγόρος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν η συγκεκριμένη γυναίκα προτίθεται να καταθέσει. “Αυτό θα το δούμε ενόψει του δικαστηρίου” είπε χαρακτηριστικά.

Η Ιωάννα θέλει να πάει στο δικαστήριο για να την ρωτήσει “γιατί;”

Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, ο ίδιος μίλησε με την πελάτισσα του αμέσως μετά την απολογία της 36χρονης, περιγράφοντας την οργή της αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

“Εξοργισμένη ήταν, διότι πραγματικά ήταν και η συγγνώμη ψεύτικη. Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι κάποιος άνθρωπος μετά από έναν χρόνο και με αυτή τη συμπεριφορά μπορεί κατ’ αυτό τον τρόπο να ζητήσει συγγνώμη. Δεν υπάρχει καμία μεταμέλεια και η Ιωάννα τραβάει πραγματικά τον δικό της Γολγοθά. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα και πολύ φοβάμαι ότι αυτού του είδους τα τραύματα δεν πρόκειται να επανέλθουν ποτέ”.

Στην ερώτηση αν η 35χρονη θα αντέξει συναισθηματικά να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τη δράστρια της επίθεσης, ο κ. Λύτρας ήταν ξεκάθαρος: “Η Ιωάννα θέλει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και μάλιστα αυτό που μου είχε εκφράσει είναι ότι το πρώτο πράγμα που θέλει να ρωτήσει είναι ένα γιατί”.

“Η κατηγορούμενη σε πέντε χρόνια θα είναι έξω”

Ο δικηγόρος εκτιμά ότι η υπεράσπιση επιχειρεί τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη ούτως ώστε η 36χρονη “να πέσει στα μαλακά”.

“Γίνεται μια προσπάθεια από την υπεράσπιση δήθεν ότι η κατηγορούμενη δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά να τραυματίσει. Το πλαίσιο της ποινής πράγματι αλλάζει. Στη βαριά σκοπούμενη βλάβη η ποινή είναι μέχρι δέκα χρόνια κάθειρξη ενώ στην άλλη περίπτωση είναι 15 χρόνια.
Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα η έκτιση των ποινών δεν είναι αυτή. Είναι περίπου το 1/3 της ποινής. Δηλαδή αν υποτεθεί ότι τιμωρηθεί με 15 χρόνια, σε πέντε χρόνια θα είναι έξω” εξηγεί.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου αφού με δεδομένο ότι η δίκη πρέπει να αρχίσει εντός 18 μηνών από την προφυλάκιση της κατηγορουμένης, αυτό σημαίνει ότι έως τον Σεπτέμβριο, η διαδικασία θα έχει ξεκινήσει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λύτρας: «Η δράστης είχε συνεργό – Ήθελαν να σκοτώσουν την Ιωάννα στο νοσοκομείο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.