ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE η εκτόξευση του Hellas Sat 4

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση στη Γαλλική Γουιάνα
LIVE η εκτόξευση του Hellas Sat 4

Λίγο έμεινε για να ξεκινήσει η εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 4. Θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες ανατολικά. Εκεί θα «συναντήσει» τον Hellas Sat 3, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά από το 2017.

Ο Hellas Sat 4 είναι ένας από τους πιο καινοτόμους δορυφόρους στον κόσμο. Διαθέτει «μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογική μορφή αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία μεταξύ άλλων καινοτόμων συστημάτων» όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κεντέας Καραντώνης, Hellas Sat 4 Program Manager.

Από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Πρωτόπαππας είπε ότι «πρόκειται για έναν δορυφόρο που θα είναι χημικός μέχρι να τοποθετηθεί σε τροχιά και μετά θα βασίζεται σε ηλεκτρική πρόωση. Αυτές οι νέες εξελιγμένες τεχνολογίες είναι που θα επιτρέψουν στο δορυφόρο περισσότερα στο διάστημα».

https://www.youtube.com/watch?v=9XtIsXoGh_8

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «LIVE η εκτόξευση του Hellas Sat 4», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.