ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown 3: Τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση με ορίζοντα τον Μάρτιο

Τι μετέδωσε χαρακτηριστικά το Mega αναφορικά με το σενάριο του πιθανού τρίτου lockdown στην Ελλάδα και ποια μέτρα εξετάζονται για τον προσεχή Μάρτιο...
Lockdown 3: Τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση με ορίζοντα τον Μάρτιο

Προ ημερών ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ολικό lockdown στη χώρα.

Αυτό γιατί τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί, όπως και οι θάνατοι και οι άνθρωποι σε ΜΕΘ, έτσι ήρθε και η απόφαση για το lockdown.

Χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα και της Πέμπτης. Όποτε υπήρξε ρεκόρ τόσο σε κρούσματα, όσο και σε θανάτους και διασωληνωμένους.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το νέο lockdown, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα είναι μέχρι τότε ή θα πάει αργότερα…

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπάρχουν τρία νέα μέτρα στο τραπέζι που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση αν η εικόνα συνεχιστεί έτσι και τις επόμενες ημέρες παρά το lockdown.

Αρχικά να σημειωθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αλλά και τους επιστήμονες δεν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδα. Σύμφωνα με τον σταθμό, υπάρχει περίπτωση να δούμε ακόμα και μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τον εφιαλτικό αριθμό των 3.316 που είδαμε την Πέμπτη, 12.11.2020, ο οποίος συνοδεύτηκε από ακόμη δύο θλιβερά ρεκόρ: Αυτά των περισσότερων νεκρών (50) και των περισσότερων διασωληνωμένων (310) από ποτέ.

Τα τρία νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι τα εξής

– Το πρώτο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας, για παράδειγμα τις πρωινές ώρες, αλλά και το σενάριο για ένα καθολικό lockdown και ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

– Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι αυστηρό όριο τηλεργασίας που θα φτάνει μέχρι και το 70%. Είναι αυτό που εφαρμόζουν και άλλες χώρες με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα. Θα εφαρμοστεί με σκοπό να περιοριστεί το πρωινό μποτιλιάρισμα αλλά και ο συνωστισμός σε χώρους εργασίας.

– Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στο επόμενο σενάριο θα κλείσουν όλα τουλάχιστον για 15 μέρες. Αυτό εξάλλου άφησε ανοιχτό και ο Βασίλης Κικίλιας.

Όσο για τον χρονικό ορίζοντα; Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι μπορεί το lockdown να λήξει έστω μερικώς στο τέλος του μήνα, όπως έχει προγραμματιστεί. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Χρηστάκος στο Mega: «Τα Χριστούγεννα θα είναι περίπου όπως είναι αυτές οι μέρες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown 3: Τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση με ορίζοντα τον Μάρτιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.