ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ανακοινώνουν παράταση-Ακυρώνεται και το click away! (vid)

Θα επαναλειτουργήσει από Δευτέρα τελικά το click away στο λιανεμπόριο; Όπως όλα δείχνουν όχι! Θα παραταθεί το Lockdown σε ολόκληρη τη χώρα; Δυστυχώς ναι. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα για το Lockdown αναμένεται να δοθούν σήμερα το απόγευμα, με τις ανακοινώσεις να γίνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Οπως όλα δείχνουν...
Lockdown: Ανακοινώνουν παράταση-Ακυρώνεται και το click away! (vid)

Θα επαναλειτουργήσει από Δευτέρα τελικά το click away στο λιανεμπόριο; Όπως όλα δείχνουν όχι! Θα παραταθεί το Lockdown σε ολόκληρη τη χώρα; Δυστυχώς ναι.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα για το Lockdown αναμένεται να δοθούν σήμερα το απόγευμα, με τις ανακοινώσεις να γίνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Οπως όλα δείχνουν προς αναβολή για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα οδεύει η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο. Κάτι που σημαίνει πως την ερχόμενη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ακόμα και για παραδόσεις προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει το μεσημέρι με τους συναρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, φρόντισε ήδη από χθες να δείξει στους εκπροσώπους του υπ. Ανάπτυξης πως δυσκολεύεται να συναινέσει σε μία τέτοια προοπτική.

Ειδικά καθώς αποδέχθηκαν, με δυσκολία, το αίτημα να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Και τούτο καθώς από τη μία υπάρχει ο φόβος για την εξέλιξη του ιικού φορτίου ως αποτέλεσμα της «χαλαρότητας» των προηγούμενων ημερών, της εορταστικής περιόδου και των αργιών και από την άλλη η προσπάθεια δημιουργίας αναχωμάτων έναντι ενός τρίτου κύματος της πανδημίας με τον μεταλλαγμένο ιό, όπως ήδη διαφαίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επίσημες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα το μεσημέρι. Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή δεν δεχθεί την επαναφορά του μέτρου του click away στο λιανεμπόριο, τότε το ζήτημα πλέον θα ξανατεθεί σε μία εβδομάδα με την προοπτική επανεργοποίησης τους από τις 18 του μήνα.

Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα πάει ακόμα πιο πίσω το σχέδιο του «click inside», που θα άνοιγε και τα καταστήματα στους καταναλωτές με προκαθορισμένα και περιορισμένα ραντεβού.

Η σημερινή συνεδρίαση, των επιστημόνων στις 12 το μεσημέρι είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς από την έκβασή της θα κριθεί αν και κατά πόσο θα αρθεί – και σε ποιο βαθμό- το σκληρό Lockdown της τρέχουσας εβδομάδας, ή εάν θα πάρει παράταση για ακόμη μια εβδομάδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Ανακοινώνουν παράταση-Ακυρώνεται και το click away! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.