ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Ανατροπή: Δεν συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι – Πότε θα ανακοινώσουν τα μέτρα

Ανατροπή υπήρξε με τους λοιμωξιολόγους που ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσουν αύριο (17/3) για την χαλάρωση του lockdown.
Lockdown – Ανατροπή: Δεν συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι – Πότε θα ανακοινώσουν τα μέτρα

Ανατροπή υπήρξε με τους λοιμωξιολόγους που ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσουν αύριο (17/3) για την χαλάρωση του lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδρίαζαν εκτάκτως αύριο (17/3) προκειμένου να επανεκτιμήσουν τα μέτρα και το lockdown, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Έτσι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτό αναμένεται να γίνει την Παρασκευή (19/3) και το απόγευμα της ίδια ημέρας θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων μέτρων.

Από τους επιστήμονες αναγνωρίζεται ότι υπάρχει κόπωση, καθώς έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μάχης με την πανδημία του κορονοϊού και πλέον θα πρέπει να δοθεί ένας γενικός χρονικός ορίζοντας σταδιακής επανεκκίνησης ορισμένων δραστηριοτήτων, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους ή όχι στη διασπορά της νόσου.

Για την ιδέα του σταδιακού ανοίγματος πολλών κλάδων προς το τέλος Μαρτίου ήδη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό.

Απαντώντας για τα αυξημένα κρούσματα, ο αναπληρωτής υπουργός, εξήγησε ότι υπάρχει μια αίσθηση ματαιότητας στους πολίτες που δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Όπως είπε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι «είμαστε στο τέλος του δύσκολου δρόμου». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να τηρηθούν για λίγο ακόμη τα μέτρα, ενώ τον Μάιο, όπως είπε, τα πράγματα θα είναι καλύτερα διότι θα υπάρχει και καλύτερη ροή εμβολίων.

Οι πληροφορίες φέρουν το άνοιγμα να γίνεται σε δύο φάσεις:

Σε πρώτη φάση να ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη χρήση του SMS στον νέο πενταψήφιο 13032, με τη μέθοδο του click away ή με click in shop.

Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκινά η διαδικασία δωρεάς οργάνων του 23χρονου

13033 – Κωδικός 6: Τέλος η απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο – Από το Σαββατοκύριακο κινούμαστε ελεύθερα!

Διαβάστε επίσης

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Όλοι μας του οφείλουμε ένα μπράβο! – «Υμνεί» την ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού από τη σύλληψή του!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Ανατροπή: Δεν συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι – Πότε θα ανακοινώσουν τα μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.