ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, συναυλίες – Όλες οι ημερομηνίες

Η σταδιακή άρση του lockdown συνεχίζεται και σύντομα αναμένεται να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με τον πολιτισμό.
Lockdown: Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, συναυλίες – Όλες οι ημερομηνίες

Η σταδιακή άρση του lockdown συνεχίζεται και σύντομα αναμένεται να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με τον πολιτισμό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την άρση του lockdown τα οποία έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα μουσεία, τα θέατρα, οι συναυλίες, αλλά και τα ωδεία.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε το «πράσινο φως» για την έναρξη των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα μουσεία θα ανοίξουν την Παρασκευή 14 Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα και στις 21 Μαΐου θα ακολουθήσουν τα θερινά σινεμά. Την επόμενη Παρασκευή (28/5) θα ξεκινήσουν και πάλι οι παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα.

Παράλληλα, αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το άνοιγμα των ακαδημιών και των κολυμβητηρίων.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα».

Τέλος, τόνισε πως η διατήρηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο προς το παρόν «είναι σημαντική γιατί θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο μειώνει σημαντικά τον συγχρωτισμό».

Η κα. Παπαευαγγέλου η οποία μίλησε για την επιδημιολογική πορεία της χώρας επισημαίνοντας πως οι εισαγωγές αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Όπως τόνισε φτάσαμε στο σήμερα με πολλές θυσίες γι’ αυτό παρατηρούμε και μείωση των κρουσμάτων. Ωστόσο, ο ιός είναι ακόμα ανάμεσα μας γι’ αυτό και δεν πρέπει να δώσουμε μήνυμα χαλάρωσης.

Η κυρία Παπαευγγέλου ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα για την χώρα μας, λέγοντας πως δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το τι… συνέβη το Πάσχα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Στις 391 ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυτή την εβδομάδα, δείκτης που παρουσιάζει μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Πειθαρχικές ποινές στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν self test

Αγριογούρουνο έσπασε την βραδινή καραντίνα στη Θεσσαλονίκη! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, συναυλίες – Όλες οι ημερομηνίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.