ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά, κλειστά τα φροντιστήρια στην καραντίνα (vid)

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν την Πέμπτης (5/11) ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Lockdown: Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά, κλειστά τα φροντιστήρια στην καραντίνα (vid)

Lockdown: Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν το πρωί της Πέμπτης (5/11) ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και  μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι οι παιδικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια του επικείμενου lockdown θα είναι ανοιχτοί, ενώ κλειστά θα είναι τα φροντιστήρια.

Όπως σημείωσε, η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν την επιβολή γενικού lockdown στην Αττική, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε επιθετική αύξηση, αυτό είδαμε. Είναι όλοι κουρασμένοι, είναι επόμενο να υπάρχουν ψυχολογικές μεταπτώσεις. Έχουμε το πλεονέκτημα να ακολουθούμε άλλες χώρες ώστε να μαθαίνουμε από τα παθήματα των άλλων. Είχαμε πει ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα θα είχαμε πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων» .

«Το δεύτερο κύμα είναι και ισχυρότερο και φονικότερο. Τα μέτρα των προηγουμένων φάσεων είχαν πρόβλημα ως προς την τήρηση. Αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο» πρόσθεσε και εξήγησε γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία.

«Η εισήγηση είναι ότι τα δημοτικά μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για δύο λόγους: Πρώτον γιατί τα παιδιά δημοτικού μεταδίδουν διαφορετικά τον ιό, σε πολύ μικρότερο βαθμό και νοσούν ελαφρότερα από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Δεύτερον τα παιδιά του δημοτικού πολύ δύσκολα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και τα νηπιαγωγεία. Τα φροντιστήρια κλειστά» ανέφερε ο Εξαδάκτυλος χαρακτηριστικά.

Lockdown: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά, κλειστά τα φροντιστήρια στην καραντίνα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.