ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Αττική: Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργούν από την Πέμπτη – Τι «παίζει» με τα take away

Τα καταστήματα που θα μείνουν σε λειτουργία μετά την ανακοίνωση για σκληρό lockdown στην Αττική
Lockdown – Αττική: Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργούν από την Πέμπτη – Τι «παίζει» με τα take away

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμα προς τους Έλληνες πολίτες, ανακοίνωσε πως η Αττική θα τεθεί σε καθεστώς αυστηρού Lockdown, το οποίο θα ξεκινήσει από την Πέμπτη (11/2).

Lockdown: Μετά την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, εισηγήθηκαν τα αυστηρά μέτρα ώστε να μη… ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία και ανακοίνωσε σε διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Πέμπτη και ώρα 06:00 αναμένεται να μπουν σε ισχύ τα νέα μέτρα, όπου σχολεία αλλά και κάθε είδους λιανεμπόριο θα μείνουν κλειστά.

Έτσι, κομμωτήρια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, αλλά και εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Από αυτά ωστόσο, εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα Super Market, τα πρατήρια καυσίμων, αλλά και αυτά που έχουν να κάνουν με τρόφιμα.

Παράλληλα, το delivery θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να κάνουν take away τα προϊόντα τους.

Περισσότερες διευκρινήσεις αναμένεται να δοθούν κατά τη διάρκεια της αυριανής (10/2) ημέρας από τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Aπό μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους.

Γνωρίζω τι σημαίνουν όλα αυτά για την οικονομία. Για τον έμπορο που κρατά κλειστό το μαγαζί του και τον επαγγελματία που αφήνει τη δουλειά του. Για τον εργαζόμενο, αλλά και για τον άνεργο. Θα ξαναπώ, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Ούτε καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες. Άλλωστε, μία προσπάθεια δύο εβδομάδων τώρα, μπορεί να φέρει νωρίτερα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς. Και όσο διαρκεί η κρίση, η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όπως ήδη το δρομολογεί με τον μηδενισμό του ενοικίου επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και τον Μάρτιο αλλά και την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά. Με την 6η και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και την χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας. Αλλά και με την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και την αναστολή οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία».

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανοιχτά όλα για νέα LOCKDOWN τον Μάρτιο

Lockdown – Χαρδαλιάς: Στις 12 το μεσημέρι θα εξηγήσει τα νέα μέτρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Αττική: Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργούν από την Πέμπτη – Τι «παίζει» με τα take away», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.