ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Χριστούγεννα: Ψώνια με ραντεβού, sms, click away και μάσκες (vid)

Lockdown - Χριστούγεννα: Διαφορετικές θα είναι φέτος οι γιορτές στην χώρα μας καθώς θα κάνουμε ψώνια με ραντεβού, sms, μάσκες και αποστάσεις.
Lockdown – Χριστούγεννα: Ψώνια με ραντεβού, sms, click away και μάσκες (vid)

Lockdown – Χριστούγεννα: Ξεκίνησε η συζήτηση για το άνοιγμα της αγοράς, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά με αριθμό προτεραιότητας. Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές.

Οι κανόνες θα είναι αυστηροί και θα προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων σε κάθε κατάστημα. Την ίδια στιγμή στο λιανικό εμπόριο θα εφαρμοστεί το click away.

Οι αγορές δηλαδή θα γίνονται μέσω διαδικτυακών ή τηλεφωνικών ραντεβού προκειμένου να έχουν την ελάχιστη δυνατή φυσική παρουσία οι καταναλωτές μέσα στα καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Από τα μέσα Δεκέμβρη θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στη Γερμανία

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιβάλει στο λιανικό εμπόριο το click away, την επιβολή δηλαδή διαδικτυακών ή τηλεφωνικών ραντεβού προκειμένου οι καταναλωτές να βρίσκονται ελάχιστοι στα καταστήματα.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο ο καταναλωτής θα παραγγέλνει το προϊόν διαδικτυακά ή τηλεφωνικά, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον υπεύθυνο του καταστήματος και στον προκαθορισμένο χρόνο θα μεταβαίνει στο κατάστημα για δοκιμή του προϊόντος και ολοκλήρωση της αγοράς.

Στο λιανεμπόριο, οι κανόνες θα είναι αυστηροί και θα αφορούν στην πυκνότητα των καταναλωτών εντός των καταστημάτων.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης η σκέψη να μην ανοίξουν μεγάλα εμπορικά κέντρα όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί ο πληθυσμός των επισκεπτών, έχει σχεδόν μετατραπεί σε απόφαση.

Πονοκέφαλο αποτελεί η λειτουργία καταστημάτων εποχιακών ειδών, που πρέπει οπωσδήποτε να προλάβουν την εορταστική περίοδο. Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας θα ξεκινήσει μόλις δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της χώρας, στην οδό Ερμού, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Η κίνηση είναι μηδενική, ενώ οι περισσότεροι καταστηματάρχες που είχαν προετοιμαστεί για τις γιορτές, τώρα εκφράζουν την αγωνία τους για τη χαμένη σεζόν.

Lockdown – Χριστούγεννα: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Mega

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Χριστούγεννα: Ψώνια με ραντεβού, sms, click away και μάσκες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.