ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Επέστρεψαν στα Λύκεια με self test οι μαθητές (vids)

Άνοιξαν τα Λύκεια στην Ελλάδα μετά από πολύ μεγάλο διάστημα αναμονής για μαθητές και καθηγητές, μέσα στο σκληρό lockdown, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση από τον Νοέμβριο στη χώρα.
Lockdown: Επέστρεψαν στα Λύκεια με self test οι μαθητές (vids)

Άνοιξαν τα Λύκεια στην Ελλάδα μετά από πολύ μεγάλο διάστημα αναμονής για μαθητές και καθηγητές, μέσα στο σκληρό lockdown, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση από τον Νοέμβριο στη χώρα.

Με τη βεβαίωση για το self test ανά χείρας εκπαιδευτικοί και μαθητές προσήλθαν στα Λύκεια της χώρας για να επιστρέψουν επιτέλους στη δια ζώσης διδασκαλία.

Πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα γνωστά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορoνοϊό, αντισηπτικά και αποστάσεις, όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του self test.

Όπως προέκυψε από τις οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί. Έτσι, από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δικαιούνται συνολικά τέσσερα tests (δύο για κάθε εβδομάδα).

«Χαιρόμαστε που ξεκινούν πάλι τα μαθήματα στα Λύκεια. Τα παιδιά είναι στον φυσικό τους χώρο, στο σχολείο. Θέλουμε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται σε ένα περιβάλλον ασφαλείας και τηρούμε απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία και τις οδηγίες τους. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποίο πρόβλημα συναντήσουμε» δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης.

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, μιλώντας στις κάμερες έκαναν λόγο για ανάμεικτα συναισθήματα ενώ μίλησαν για μία πολύ δύσκολη χρονιά.

Από τη πλευρά του, ο διευθυντής τους 2ου Γελ Καλαμαριάς, Γιάννης Μπούγιας τόνισε ότι « Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που ήρθαμε σήμερα, έχουμε πάρει όλες τις προφυλάξεις και έχουμε απολυμάνει τους χώρους».

«Όλοι θα έρχονται στις 8.15, δεν υπάρχει πρωινή προσευχή και θα αρχίζει ο έλεγχος με τις βεβαιώσεις», τόνισε διευθυντής Λυκείου.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Στην πλατφόρμα θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Επέστρεψαν στα Λύκεια με self test οι μαθητές (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.