ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Έρχεται κατάργηση του SMS – Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες (vid)

Έρχεται η κατάργηση των SMS προκειμένου πλέον οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να πρέπει να δικαιολογούνται.
Lockdown: Έρχεται κατάργηση του SMS  – Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες (vid)

Lockdown: Έρχεται η κατάργηση των SMS προκειμένου πλέον οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να πρέπει να δικαιολογούνται.

Νέες ανακοινώσεις για το lockdown θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή από την κυβέρνηση, όσον αφορά τα μέτρα με τα οποία ζούμε τόσο καιρό.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν «τρεις σταθμοί» για να έρθει το επόμενο βήμα, που είναι το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στις 3 Μαΐου, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 10 Μαΐου, αλλά και άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Ακόμα θα έχουμε και την κατάργηση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό χωρίς εξαιρέσεις, όπως και των SMS που πρέπει εδώ και καιρό να στέλνουμε για να κυκλοφορούμε.

Όπως γίνεται γνωστό, για τις μεν διαδημοτικές οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί ενώ για τα SMS το τελικό «οκ» θα δοθεί στην σημερινή συνεδρίαση των επιστημόνων.

Μέχρι τώρα, είχαμε απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, ωστόσο το Σαββατοκύριακο επιτρεπόντουσαν κανονικά.

Ωστόσο οι λόγοι που μπορούσε κάποιος να μεταφερθεί σε άλλο δήμο ήταν για σωματική άσκηση, με την Αριστοτελία Πελώνη να ξεκαθαρίζει πλέον ότι: «Για τις διαδημοτικές εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης είναι λογικό να αρθεί η απαγόρευση. Θα γίνουν ανακοινώσεις και γι΄αυτό».

Από κει και πέρα, δύο ήταν οι απόψεις που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες για την αποστολή SMS.

Η μία ήθελε την άμεση κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής και η άλλη την κατάργησή της στο επόμενο διάστημα, κάποια στιγμή έως τις 15 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο Τουρισμός.

Αλλά αυτή που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση στους επιστήμονες είναι να υπάρξει κατάργηση τη Δευτέρα του Πάσχα, μαζί με την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

Ο προγραμματισμός των Ιερών Ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Μεγάλη Πέμπτη (Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών): 17:30

Μεγάλη Παρασκευή (Ακολουθία του Επιταφίου): 18:00

Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00

Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30

Το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Την ίδια ώρα, σε ισχύ βρίσκεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα.

Το προτεινόμενο πασχαλινό ωράριο λειτουργίας:

Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 09.00 – 20.30

Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου 09.00 – 20.30

Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου 13.00 – 19.00

Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 09.00 – 15.00

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου Κλειστά

Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου Κλειστά

Τρίτη 4 Μαΐου 2021 Κλειστά

Δείτε που θα έχει μπλόκα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα!

Διαβάστε επίσης:

Rapid test: Πού μπορείτε να κάνετε τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Έρχεται κατάργηση του SMS – Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.