ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την Αττική! «Ορδές» αυτοκινήτων στα διόδια (vid)

Η καραντίνα στην οποία τίθεται ολόκληρη η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου «πυροδότησε» μαζική έξοδο των Αθηναίων.
Lockdown: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την Αττική! «Ορδές» αυτοκινήτων στα διόδια (vid)

Lockdown: Η καραντίνα στην οποία τίθεται ολόκληρη η χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου «πυροδότησε» μαζική έξοδο των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής, σήμερα (6/11) Παρασκευή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ρεύμα εξόδου του Κηφισού προς Λαμία και Θεσσαλονίκη το «μποτολιάρισμα» θύμιζε… Χριστουγεννιάτικη έξοδο!

Είναι προφανές ότι πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας θέλουν περάσουν μερικές ώρες ή και ολόκληρη την περίοδο της καραντίνας των τριών εβδομάδων (αν όχι μεγαλύτερη) εκτός Αθήνας. Είτε δηλαδή σε κοντινό εξοχικό, είτε ακόμη στο χωριό.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι την περασμένη Παρασκευή (30/10), από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα (Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας) από τις 6 έως έως τις 9 το πρωί πέρασαν συνολικά 8.248 ΙΧ.

Και σήμερα, μία μόλις εβδομάδα μετά (Παρασκευή 6/11) στο ίδιο χρονικό διάστημα (6-9 το πρωί) τα δύο οδικά δίκτυα πέρασαν 12.548 ΙΧ. Δηλαδή 4.000 περισσότερα αυτοκίνητα!

Μάλιστα η έξοδος των Αθηναίων κορυφώθηκε έντονα από τις μεσημεριανές ώρες, όταν δηλαδή οι περισσότεροι σχόλασαν από τις δουλειές τους και όταν τα σχολεία των παιδιών έκλεισαν.

Να τονίσουμε οτι όποιος φεύγει έχει το δικαίωμα να επιστρέψει δείχνοντας τον μόνιμο τόπο κατοικίας του. Αυτό όμως μπορεί να το κάνει μόνο μια φορά.

Όπου… φύγει φύγει λοιπόν από χτες οι Αθηναίοι που θέλουν να περάσουν λίγες ημέρες ή και όλη την καραντίνα στο χωριό.

Lockdown: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την Αττική! «Ορδές» αυτοκινήτων στα διόδια (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.