ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Οι προτιμήσεις των Ελλήνων σε ποτά στην πανδημία

Lockdown: Η πανδημία έφερε αλλαγές στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Έρευνα δείχνει ότι το... έριξαν στο αλκοόλ.
Lockdown: Οι προτιμήσεις των Ελλήνων σε ποτά στην πανδημία

Lockdown: Η πανδημία έφερε αλλαγές στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Έρευνα δείχνει ότι το… έριξαν στο αλκοόλ.

Lockdown: Ο Κορονοϊός έφερε…αναγκαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων. Έρευνα δείχνει ότι οι Έλληνες το… έριξαν στο αλκοόλ στο σπίτι και στη μαγειρική.

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, οι λιανικές πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών κατέγραψαν μεγάλη αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Oι καταναλωτές έδειξαν συγκεκριμένη προτίμηση σε κάποια ποτά με τις πωλήσεις να εκτοξεύονται σε:

ρούμι 67,7%

κρασί 49,1%

ουίσκι 43,6%

μπίρες 27,3%

Ναι μεν υπήρξε αύξηση στις λιανικές πωλήσεις, παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών έχουν χάσει μεγάλο μερίδιο από τις χονδρικές πωλήσεις.

Μετά το αλκοόλ η μαγειρική

Οι Έλληνες βέβαια δεν το έριξαν μόνο στο αλκοόλ αλλά και στη μαγειρική. Οι καταναλωτές αγόρασαν στο δεύτερο lockdown από το σουπερμάρκετ προϊόντα που έχουν σχέση με τη μαγειρική:

καθαριστικά φούρνου (+47,5%)
λαδόκολλες (+28,4%)
σακούλες σκουπιδιών (+8,1%)

Από την άλλη, μείωση στις πωλήσεις παρατηρήθηκε σε προϊόντα οικιακής χρήσης και προσωπικής περιποίησης τα οποία στην περσινή καραντίνα ήταν μέσα στις κορυφαίες επιλογές των καταναλωτών.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι γυναικείες βαφές που σημείωσαν αύξηση 22%.

Κορoνοϊός: 3.089 τα νέα κρούσματα, 809 οι διασωληνωμένοι

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα της πανδημίας στην χώρα μας καθώς την Τετάρτη (14/4) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.089.

Εκτός από τα πολλά νέα κρούσματα, το τελευταίο 24ωρο επίσης στην χώρα μας 809 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 81 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον COVID-19.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.089, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 304.184 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95 % Crl: 0.43 – 1.55).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.135 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 809 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.912 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +22.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 525 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Self Tests: Yποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές – η νέα «κανονικότητα» του εκβιασμού!

Χατζηδάκης: «Υποχρεωτικά τα self test και στον ιδιωτικό τομέα» – Ποια επαγγέλματα αφορούν (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Οι προτιμήσεις των Ελλήνων σε ποτά στην πανδημία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.