ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Κλείνουν τα κομμωτήρια, «πανικός» για να προλάβουν την καραντίνα!

Το επικείμενο lockdown έχει προκαλέσει «πανικό» σε αρκετούς πολίτες οι οποίοι σπεύδουν στα κομμωτήρια καθώς δεν θέλουν μείνουν... ακούρευτοι!
Lockdown: Κλείνουν τα κομμωτήρια, «πανικός» για να προλάβουν την καραντίνα!

Το επικείμενο lockdown έχει προκαλέσει «πανικό» σε αρκετούς πολίτες οι οποίοι σπεύδουν στα κομμωτήρια, καθώς δεν θέλουν να περάσουν την καραντίνα… ακούρευτοι!

Εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων, και με δεδομένη την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για ολικό lockdown τουλάχιστον 20 ημερών στη χώρα μας, τα ραντεβού σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής… παίρνουν φωτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lockdown: Τι ισχύει με το take away από τα καταστήματα (vid)

Εάν επαληθευθούν σε λίγη ώρα τα δεδομένα και αποφασιστεί lockdown με μέτρα στα πρότυπα Θεσσαλονίκης, τα κομμωτήρια θα μείνουν κλειστά. Έτσι, τα ραντεβού κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και… όποιος προλάβει.

Στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει καραντίνα τουλάχιστον τριών εβδομάδων (υπάρχουν πιθανότητες και για έναν μήνα), η οποία ξεκινά στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η απόφαση ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τον κ. Τσιόδρα και τους στενούς συνεργάτες του, ύστερα από αναλυτική επεξεργασία όλων των στοιχείων.

Στο τραπέζι του Μαξίμου εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο ΕΣΥ, με τα κρούσματα να σημειώνουν εκθετική αύξηση όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που ήδη βρίσκονται σε lockdown, αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «στόχος είναι το κύμα του κορονοϊού να μην μετατραπεί σε «τσουνάμι» που θα παρασύρει το σύστημα υγείας της χώρας», το οποίο έχει αρχίσει να πιέζεται από την δραματική αύξηση των νοσηλευόμενων με κορονοϊό και τις μονάδες εντατικής θεραπείας σταδιακά να γεμίζουν. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν τρία νέα αρνητικά ρεκόρ με τα κρούσματα να ανέρχονται στα 2.646, 179 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 18 νέους θανάτους.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και θα απαντήσει, από κοινού με τον κ. Τσιόδρα στα ερωτήματα που θα τεθούν.

Παράλληλα, διευκρινίσεις αναμένονται για τα σχολεία καθώς θα κλείσουν τα λύκεια, ωστόεσο είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Από τις 5:00 το πρωί έως τις 21:00, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας. Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, θα γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη και δε χρειάζεται SMS.

Πηγή dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Κλείνουν τα κομμωτήρια, «πανικός» για να προλάβουν την καραντίνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.