ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Κορονοϊός: Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα!

Με την χαλάρωση του Lockdown από την κυβέρνηση υπάρχουν αρκετές αλλαγές όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών.
Lockdown – Κορονοϊός: Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα!

Lockdown – Κορονοϊός: Με την χαλάρωση του Lockdown από την κυβέρνηση υπάρχουν αρκετές αλλαγές όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών.

Lockdown – Κορονοϊός: Η Κυβέρνηση χθες χαλάρωσε τα μέτρα του Lockdown. Έτσι όπως ήταν φυσικό αλλάζουν αρκετά πράγματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Έτσι από σήμερα παρατείνεται το ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη την επικράτεια καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Η παράταση ισχύει ενιαία και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακόμη, επαναλειτουργούν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα για επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Όπως διευκρινίστηκε, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή για το sms 6.

Επιπλέον επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Παράλληλα από την Κυριακή, 21 Μαρτίου, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

Τέλος, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.

Ακόμη από σήμερα στις 6 το πρωί εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο):

– η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
– ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
– οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
– ο δήμος Καρδίτσας
Σε καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων εντάσσεται από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 29 Μαρτίου η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Παράλληλα από τις 18 Μαρτίου η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Η Λέρος θα παραμείνει σε αυτό το καθεστώς μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Συγκεκριμένα για την περιοχή αυτή έχουν αποφασιστεί τα εξής μέτρα:

1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2 – και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της Δ.Κ. Γαλατινής για λόγους υγείας.

3. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

4. Η αναστολή οικοδομικών εργασιών στη Δ.Κ. Γαλατινής.

5. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

6. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

7. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

8. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Βοΐου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Δ.Κ. Γαλατινής και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

9. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

10. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Δ.Κ. Γαλατινής.

Τσιμίκας: Δυνατά για την απόκτηση του η Νάπολι!

Πατούλης – Οι φήμες για διαζύγιο και το πάρτυ στο Twitter

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Κορονοϊός: Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.