ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Μετακινήσεις: Τι ισχύει για τις χειρόγραφες βεβαιώσεις

Lockdown - Μετακινήσεις: Τι ισχύει για τις χειρόγραφες βεβαιώσεις όταν χρειάζεται να μετακινηθεί κάποιος
Lockdown – Μετακινήσεις: Τι ισχύει για τις χειρόγραφες βεβαιώσεις

Lockdown – Μετακινήσεις: Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου οπότε και η χώρα μπήκε στους… ρυθμούς του lockdown στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις είναι γεγονός. Όταν πρόκειται για μετάβαση στην εργασία, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το έντυπο από την “ΕΡΓΑΝΗ” ή βεβαίωση τύπου Α από τον εργοδότη.

Lockdown – Μετακινήσεις: Όταν πρόκειται για προσωρινές μετακινήσεις οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 προκειμένου να τους επιτρέπεται η “έξοδος” από το σπίτι. Στο sms αναγράφεται ο κωδικός που αντιστοιχεί σε κάθε δραστηριότητα για την οποία προβλέπεται μετακίνηση, το ονοματεπώνυμο αλλά και η διεύθυνση. Τι ισχύει όμως για τις χειρόγραφες βεβαιώσεις; Οι χειρόγραφες βεβαιώσεις δεν ισχύουν όσον αφορά στη μετάβαση στην εργασία.

Ισχύουν κυρίως για τους ηλικιωμένους που μπορεί να μην έχουν κάποιον να τους εκτυπώσει μια υπεύθυνη δήλωση ή δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση γίνονται αποδεκτές οι χειρόγραφες βεβαιώσεις, αρκεί πάνω σε αυτές να αναγράφονται σαφή στοιχεία, δηλ. το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί και ο λόγος μετακίνησης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Μετακινήσεις: Τι ισχύει για τις χειρόγραφες βεβαιώσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.