Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026
Sportime

Lockdown: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ανοίγουν τα καταστήματα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλα μέτρα χαλάρωσης του σκληρού lockdown.

Μαρία Καλτσίδη 1 λεπτά ανάγνωσης
Lockdown: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ανοίγουν τα καταστήματα
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλα μέτρα χαλάρωσης του σκληρού lockdown.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι οι προσαρμογές θα δώσουν ανάσες ελευθερίας που θα οδηγήσουν σε καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε ότι όσες δραστηριότητες ανοίξουν θα ανοίξουν με αυστηρούς περιορισμούς.

Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση είπε ο Υφυπουργός. Ο καιρός έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερη ώρα έξω.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα με τρίωρο κόφτη και sms η λειτουργία του λιανεμπορίου με click away και click in shop, ωστόσο τα εμπορικά θα παραμείνουν.

Από το Σάββατο και μόνο για τα Σαββατοκύριακο να επιτρέπεται η μετακίνηση με αριθμό 6 με αυτοκίνητο εκτός του Δήμου για οικογένειες ή μέχρι τρία άτομα σε ΙΧ.

«Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση». τόνισε.

Lockdown - Τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς:

- Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού και ως 3 ώρες συνολικά. Πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού.

- Από το Σάββατο 03.04.2021 και μόνο τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το SMS 6 ως 3 άτομα.

Περισσότερα σε λίγο...

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Μαρία Καλτσίδη

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα