ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό – Αυτοί εξαιρούνται

Lockdown: Παραμένει η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και μετακίνηση εκτός νομού όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χρδαλιάς.
Lockdown: Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό – Αυτοί εξαιρούνται

Lockdown: Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/1) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει τόσο η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όσο και η μετακίνηση εκτός νομού. Βεβαίως υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν τα ανάλογα αποδεικτικά σε περίπτωση που τους γίνει έλεγχος.

Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων.

Lockdown: Οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού:

– Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.

– Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

– Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

– Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο

– Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

– Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός – Ελλάδα: 610 νέα κρούσματα – 34 νεκροί, 319 διασωληνωμένοι

Κομμωτήρια – Κέντρα αισθητικής – Νυχάδικα Οριστικό: Ανοίγουν, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό – Αυτοί εξαιρούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.