ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Πάσχα: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις εκτός νομού

Την ευκαιρία να κάνει Πάσχα στο χωριό και στον τόπο καταγωγής τους περιμένει μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Lockdown – Πάσχα: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις εκτός νομού

Lockdown – Πάσχα: Την ευκαιρία να γιορτάσει στο χωριό και γενικότερα στον τόπο καταγωγής τους περιμένει μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Lockdown – Πάσχα: Άπαντες περιμένουν την απόφαση που θα πάρει η Κυβέρνηση για το Πάσχα, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως προκύπτει πρόθεση των κυβερνόντων είναι η  μετακίνηση για τη γιορτή του Πάσχα να επιτραπεί. Αυτό όμως να γίνει μόνο εφόσον επιτρέπουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπάρξει αποφόρτιση στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με «πηγές» κοντά στον Πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη με βάση ότι  η εστίαση θα είναι κλειστή, το Πάσχα στο χωριό ή στο εξοχικό, σε ανοιχτούς χώρους, θα καταστή πιο ασφαλές. Την ίδια ώρα θα και παράλληλα θα αποτελέσει μια ευκαιρία χαλάρωσης, αλλά και επιβράβευσης για την υπομονή που έχουν κάνει ως τώρα οι Έλληνες πολίτες.

Έτσι πιθανότατα την Παρασκευή 23 Απριλίου, ίσως και λίγο αργότερα, τη Μεγάλη Δευτέρα ή Μεγάλη Τρίτη, θα ξέρουμε οριστικά τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός Νομού το Πάσχα.

Σύμφωνα με το Dnews ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, περιλαμβάνει Πάσχα στο χωριό με self test αλλά μόνο μία μετακίνηση και αυτή προς το χωριό. Στην ουσία δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση προς τις γειτονικές περιοχές του νομού παρά μόνο αποκλειστικά στο χωριό.

Ο πολίτες θα προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους το δωρεάν τεστ από το φαρμακείο, θα το κάνουν στο σπίτι, θα καταχωρούν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και από εκεί θα εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία θα δείχνουν σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας ή της τροχαίας.

Σε περίπτωση τώρα που κάποιος βγει θετικός, θα διενεργεί επαναληπτικό test, και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πράγματι νοσεί από κορονοϊό θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εδώ όμως υπάρχει και το εξής πρόβλημα. Κάποιος να κάνει το τεστ, να δείξει θετικό και να μην το δηλώσει σχετικά στην πλατφόρμα και να θελήσει να ταξιδέψει για το Πάσχα.

Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις φαίνεται πως θα έχουν το ελεύθερο να μετακινηθούν εκτός Νομού.

Επιπλέον, ο στόχος είναι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα να ανοίξουν χωρίς ραντεβού. Με φυσική παρουσία πελατών στο εσωτερικό τους, αλλά με συγκεκριμένο με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Lockdown – Πάσχα: Δείτε παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Πάσχα: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις εκτός νομού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.