ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Πάσχα: Τι ισχύει για το Πάσχα – Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

Έρχεται Μεγάλη εβδομάδα και ξεχωριστό ενδιαφέρον υπάρχει για το τι θα ισχύσει με την αγορά και τις εκκλησίες.
Lockdown – Πάσχα: Τι ισχύει για το Πάσχα – Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

Lockdown – Πάσχα: Έρχεται Μεγάλη εβδομάδα και ξεχωριστό ενδιαφέρον υπάρχει για το τι θα ισχύσει με την αγορά και τις εκκλησίες.

Lockdown – Πάσχα: 2597 ήταν τα κρούσματα του Κορονοϊού χθες και υπάρχει μία μικρή χαλάρωση των μέτρων.

Αρκετές περιοχές της Ελλάδας πάντως βρίσκονται ακόμα στο κόκκινο. Όσον αφορά τώρα την Μεγάλη εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 22:00. Τα πράγματα θα είναι κάπως διαφορετικά από την Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου).

Από τότε η κυκλοφορία παρατείνεται μία ώρα παραπάνω από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00. Παράλληλα οι Διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 επιτρέπονται μόνο το Σαββατοκύριακο.

Αυτό ισχύει για τις 24 και 25 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Όσον αφορά τις καθημερινές για να πάει κάποιος σε άλλον δήμο θα χρειάζεται αιτιολόγηση.

Στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα πρέπει να υπάρχει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με αερισμό των χώρων, χρήση της μάσκας και κανόνες υγιεινής.

Στους εξωτερικούς χώρους των ναών αντίστοιχα η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

Οι πιστοί χρειάζεται να φοράνε διπλή μάσκα, ενώ οι ιερείς, νεωκόροι, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα είναι εντός του ναού, είναι απαραίτητο να έχουν κάνει test

Τέλος την Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς να την ακολουθούν οι πιστοί. Ενώ το προσκύνημα του επιταφίου θα πραγματοποιείται εκτός του ναού με χρήση διπλής μάσκας.

Το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και σήμερα 25/04, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά έως τις 19.00. Αντίθετα δεν θα λειτουργήσουν στις 04/05 λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Super League 1: Δύο ντέρμπι σε Πειραιά και Τούμπα και η «μάχη» της Τρίπολης

Μπακς: Σαρωτικοί με ρέκορντμαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Πάσχα: Τι ισχύει για το Πάσχα – Πώς θα λειτουργήσει η αγορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.