ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Σύψας: Πιθανή παράταση 2 εβδομάδων μετά την κοσμοσυρροή!

Lockdown - Σύψας: Οι βόλτες του Σαββατοκύριακου μπορεί να οδηγήσουν σε παράταση του lockdown και νέο κλείσιμο των σχολείων.
Lockdown – Σύψας: Πιθανή παράταση 2 εβδομάδων μετά την κοσμοσυρροή!

Lockdown – Σύψας: Οι βόλτες του Σαββατοκύριακου μπορεί να οδηγήσουν σε παράταση του lockdown και νέο κλείσιμο των σχολείων.

Lockdown – Σύψας: κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε τα μέσα στο Σαββατοκύριακο ιδιαίτερα σε βουνά και παραλίες στην Αττική, μπορεί να οδηγήσει στην παράταση του lockdown για ακόμα 2 εβδομάδες, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών. Μάλιστα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά, εάν παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες» τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική, ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα», τόνισε ο κ. Σύψας.

Στη συνέχεια ο καθηγητής προειδοποίησε ότι μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πιέσει υπερβολικά το ΕΣΥ. «Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

Όσoν αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες», σημείωσε ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου όλα τα σχολεία εάν υπάρξει έκρηξη των κρουσμάτων Kορονοϊού. Παράλληλα ανέφερε ότι επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να υπάρξει μετά το Πάσχα, οπότε θα έχει εμβολιαστεί και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.

Lockdown – Γεωργιάδης: Tα μέτρα για τα μικρά καταστήματα

Η ΑΕΚ ψάχνει στη Λαμία συνέχεια στην αντίδραση της

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Σύψας: Πιθανή παράταση 2 εβδομάδων μετά την κοσμοσυρροή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.