ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τα δύο σενάρια για το Πάσχα – Τι θα γίνει στην εστίαση

Χαλαρώνουν σταδιακά οι περιορισμοί, αφού ύστερα από την επανέναρξη του λιανεμπορίου, ανοίγουν και τα Λύκεια στις 12/4.
Lockdown: Τα δύο σενάρια για το Πάσχα – Τι θα γίνει στην εστίαση

Lockdown: Χαλαρώνουν σταδιακά οι περιορισμοί, αφού ύστερα από την επανέναρξη του λιανεμπορίου, ανοίγουν και τα Λύκεια στις 12/4.

Πλέον δύο σημαντικά ερωτήματα είναι α) τι θα γίνει το Πάσχα και β) πότε θα βγάλει το, σκουριασμένο, λουκέτο η εστίαση.

Όλα δείχνουν πως η ημερομηνία κλειδί για τις μετακινήσεις (διαδημοτικές και… πασχαλινές) θα είναι η 15η Απριλίου.

Τότε θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα για την εικόνα του ιικού φορτίου και τις νοσηλείες, ενώ οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει περαιτέρω και τα self tests θα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Πάσχα

Τα σενάρια για το Πάσχα είναι δύο:

Το πρώτο πως θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού όσοι θα μπορούν να αποδείξουν ότι πηγαίνουν σε εξοχική κατοικία (με την επίδειξη του Ε9).

Το δεύτερο πως είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Αυτό θα αποδεικνύεται με σχετικό έγγραφο, στο οποίο θα είναι εμφανές αν έχει περάσει το διάστημα που απαιτείται έπειτα από τη δεύτερη δόση.

Το δεδομένο είναι πως την απόφαση θα την πάρει η επιτροπή των επιστημόνων.

Εστίαση

Τη στιγμή που το λιανεμπόριο έχει ανοίξει (σ.σ. αναμένεται η σύσκεψη για την κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη), επανέρχεται η συζήτηση για το μέλλον της εστίασης.

Ο χρονικός ορίζοντας που έχει δοθεί είναι για μετά το Πάσχα, όπως είπε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο STAR.

«Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους. Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα. Θα συμβεί μετά το Πάσχα», είπε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Τα δύο σενάρια για το Πάσχα – Τι θα γίνει στην εστίαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.