ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά

Η χώρα μας μπαίνει σε καθεστώς lockdown από αύριο (7/11) και τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά, είναι συγκεκριμένα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια του Lockdown, το οποίο θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Όπως σημείωσε, επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς...
Lockdown: Τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά

Η χώρα μας μπαίνει σε καθεστώς lockdown από αύριο (7/11) και τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά, είναι συγκεκριμένα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια του Lockdown, το οποίο θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Όπως σημείωσε, επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, όπως είναι η βιομηχανίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαρδαλιάς: «Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων – Στα 300 ευρώ πλέον

Αναφορικά με τον τριτογενή τομέα, τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα, αφού θα λειτουργήσουν:

Καταστήματα τροφίμων, super market, κρεοπωλεία, ιχθυοτροφεία και φούρνοι.

Καταστήματα οπτικών και πωλήσεις ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρολογικού και τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκο, καθώς και οι υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής ή αντικατάστασης κινητών συσκευών. Επιτρέπονται υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον.

Επιτρέπεται η λειτουργία σε καθαριστήρια, περίπτερα, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, υπηρεσίες υγείας και κτηνιατρικών υπηρεσιών, pet shops.

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των εμπόρων παραγωγών σε απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και με αναστολή της δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων.

Ανοικτές παραμένουν οικοδομές και εργοτάξια.

Σχολές οδηγών και ΚΤΕΟ θα είναι κλειστά.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων διευκρινίστηκε ότι αναστέλλεται η διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία σχολών εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών, καθώς και η λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, με εξαίρεση τον τεχνικό έλεγχο βαρέων οχημάτων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.