ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τα νέα μέτρα ως 7/1: Τι αλλάζει σε καταστήματα, κυνήγι, ψάρεμα και εθνικά πρωταθλήματα

Lockdown: Νέο ΦΕΚ, το οποίο περιλαμβάνει τα αναθεωρημένα μέτρα που ισχύουν ως τις 7 Ιανουαρίου και φέρνει ορισμένες τροποιποιήσεις.
Lockdown: Τα νέα μέτρα ως 7/1: Τι αλλάζει σε καταστήματα, κυνήγι, ψάρεμα και εθνικά πρωταθλήματα

Lockdown: Νέο ΦΕΚ, το οποίο περιλαμβάνει τα αναθεωρημένα μέτρα που ισχύουν ως τις 7 Ιανουαρίου, φέρνει ορισμένες τροποποιήσεις στη λειτουργία καταστημάτων, ενώ φέρνει σημαντικότερες αλλαγές στο ψάρεμα και το κυνήγι, τα οποία πλέον επιτρέπονται, αλλά υπό αυστηρούς όρους.

Συγκεκριμένα, στο νέο ΦΕΚ αναφέρεται ότι επιτρέπεται η «μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας», αλλά με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Η μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,
  • συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,
  • εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιορτές στο σπίτι του κάνει φέτος ο μικρούλης Παναγιώτης Ραφαήλ (vid)

Τι αλλάζει στα καταστήματα

Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων ορίζεται ότι σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα μπορούν να είναι ανοικτά τις δύο ερχόμενες Κυριακές, δηλαδή την 27η Δεκεμβρίου και την 3η Ιανουαρίου 2021, με το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους να είναι από 7:00 έως 21:00.

Οι προϋποθέσεις για τα καταστήματα:

  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με εξαίρεση ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 01:00.

Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Στο ίδιο ΦΕΚ τονίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας:

  • καλαθοσφαίρισης γυναικών,
  • πετοσφαίρισης γυναικών,
  • υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών
  • χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών

Πηγή dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Τα νέα μέτρα ως 7/1: Τι αλλάζει σε καταστήματα, κυνήγι, ψάρεμα και εθνικά πρωταθλήματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.