ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τα ψώνια με click away

Κανονικά επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο προκειμένου οι καταναλωτές να παραλάβουν τα ψώνια τους, όπως ορίζει το click away.
Lockdown: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τα ψώνια με click away

Lockdown: Όπως εξήγησε με δηλώσεις του στον ANT1 ο Γ.Γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κανονικά επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο προκειμένου οι καταναλωτές να παραλάβουν τα ψώνια τους. Αυτό πάντοτε σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχύουν για τη μέθοδο click away και τα απαραίτητα αποδεικτικά για την αγορά.

«Να κάνουν ενστάσεις όσοι τούς επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Παναγιώτη Σταμπουλίδη προς τους. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο της ίδιας Περιφέρειας για αγορές είναι επιτρεπτή διαδικασία.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ζευγάρι κατήγγειλε ότι ξεκίνησε από την περιοχή, όπου διαμένει στην Καλλιθέα για να πάει να κάνει τα ψώνια του στου Ζωγράφου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με το click away. Όμως, σε έλεγχο της αστυνομίας, τούς επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, με τον αστυνομικό να τους λέει «πώς είναι δυνατόν να ξεκινούν από την Καλλιθέα για να πάνε να ψωνίσουν στου Ζωγράφου».

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγγελθεί επίσης στις αρμόδιες Αρχές. Ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πάντως ότι οι μετακινήσεις σε άλλον δήμο για αγορές είναι επιτρεπτή, εφόσον ακολουθούνται και όλες οι άλλες διαδικασίες.

Για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, που παρατηρούνται λόγω του πρωτοφανούς όγκου που έχουν να διαχειριστούν οι ταχυμεταφορές, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε πως για αυτόν το λόγο επιλέχθηκε η παράδοση εκτός, ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος και εκτίμησε ότι, «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο».

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση», παραδέχθηκε ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή. «Έχουμε αύξηση όσο αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο κοντά στο 30%, σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε τα μέχρι τώρα, ενδεικτικά στοιχεία, ενώ παρατήρησε ότι, υπάρχει μικρή κινητικότητα στα μικρά μαγαζιά που δουλεύουν με e-shop. «Αλλά αυτό δεν καλύπτει το κενό στην αγορά, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις μένουν στα προγράμματα στήριξης», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τα ψώνια με click away», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.