ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown, του lockdown… ω, lockdown! Δεν απέδωσαν τα μέτρα – Τόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δεν έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα αναφορικά με την απόδοση των μέτρων σε ένα ακόμη lockdown...
Lockdown, του lockdown… ω, lockdown! Δεν απέδωσαν τα μέτρα – Τόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Ενεργά κρούσματα: Η Βάνα Παπαευαγγέλου δεν έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα αναφορικά με την απόδοση των μέτρων σε ένα ακόμη lockdown…

Κορονοϊός – Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό ακόμα, με περισσότερα από 12.000 ενεργά κρούσματα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

Όλα αυτά στο περιθώριο της είδησης ότι το lockdown παίρνει παράταση μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε: «Δεν παρατηρήθηκε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου. Λόγω ίσως της κούρασης τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει. Είχαμε πολλές μικρές εξάρσεις στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας, που προέρχονται από συνεστιάσεις σε σπίτια, εργασιακούς χώρους, κλειστές δομές.

Ανησυχεί τους επιστήμονες η αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωμένων ασθενών και η διασπορά των μεταλλάξεων, (βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ενώ ταυτοποιήθηκε και το νέο στέλεχος της Ουγκάντα).

Στην επικράτεια το επιδημιολογικό φορτίο παρέμεινε σταθερό, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών να ανέρχεται σε 1.500 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, υπολογίζεται στα 12.000 κρούσματα.

Αυξήθηκαν οι αριθμοί των νέων νοσηλειών που ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα. Υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, με το 88% των ΜΕΘ Covid να είναι κατειλημμένες.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown, του lockdown… ω, lockdown! Δεν απέδωσαν τα μέτρα – Τόσα είναι τα ενεργά κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.