ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή είναι η διαδικασία για τα 600 ευρώ – Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων

Αναλυτικά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς ρεύματος.
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή είναι η διαδικασία για τα 600 ευρώ – Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων

Λογαριασμοί ρεύματος: Η ανακοίνωση από την Κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις ύψους ως και 600 ευρώ στα νοικοκυριά, έχει προκαλέσει ένα μικρό χάος.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία νέα σπασμωδική κίνηση, που προστίθεται στα μέτρα εντυπωσιασμού και στα επιδόματα «ψίχουλα» που μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση.

Η επιστροφή χρημάτων που αναμένεται να δοθεί σε χιλιάδες πολίτες μέσα στον Ιούνιο έχει ως κύρια προϋπόθεση το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος μέσα στο 2020 που έχει δηλωθεί όπως επίσης και το ύψος των λογαριασμών ρεύματος από το Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2022.

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα βήματα για να πάρετε την αποζημίωση

Η επιστροφή χρημάτων θα γίνεται αφότου οι δικαιούχοι κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Οι δικαιούχοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους δηλώνοντας την κατοικία τους, δηλαδή τον αριθμό παροχής τους, και να δηλώσουν και τον αριθμό IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού αν αυτός δεν υπάρχει στην ΑΑΔΕ.

Η πλατφόρμα στη συνέχεια θα τρέξει ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου υπολογίζεται το ποσό επιστροφής που δικαιούται ο κάθε αιτούμενος.

Βασικά στοιχεία για αυτόν τον υπολογισμό θα είναι τα σύνολα των ποσών που αναγράφονται στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο, από την ρήτρα αναπροσαρμογής. Από αυτό το ποσό θα αφαιρείται η επιδότηση που έχει δοθεί από το κράτος, καθώς και η πιθανή επιδότηση που έχει δοθεί από τον πάροχο.

Για το ποσό της καθαρής επιβάρυνσης θα επιστρέφεται το 60%. Έτσι πχ για κάθε επιβάρυνση 1.000 ευρώ το ποσό της επιστροφής θα είναι 600 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η αποζημίωση αφορά την πρώτη κατοικία. Για τους φοιτητές θα δοθεί μόνο αν οι ίδιοι υποβάλουν δική τους φορολογική δήλωση και έχουν δηλωμένο ως πρώτη κατοικία το φοιτητικό τους σπίτι.

Ειδήσεις σήμερα

Αρναούτογλου: Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός;

Αθλητικό παρασκήνιο: Χαμός στην ΑΕΚ, στον άερα παίκτης του ΠΑΟΚ

Στοίχημα: Ρίσκο με μεγάλες αποδόσεις στα παιχνίδια Σαββάτου και Κυριακής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή είναι η διαδικασία για τα 600 ευρώ – Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.