ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Χάος με το πως θα επιστραφούν ποσά εώς 600 ευρώ

Πολλές είναι οι απορίες που απομένουν αναφορικά με τις αποζημιώσεις στο ρεύμα που ανακοινώθηκαν χτες από τον Πρωθυπουργό.
Λογαριασμοί ρεύματος: Χάος με το πως θα επιστραφούν ποσά εώς 600 ευρώ

Λογαριασμοί ρεύματος: Στο χτεσινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε μία επι μέρους επιστροφή στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, με την τιμή της αποζημίωσης να φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο των νέων μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας από την Κυβέρνηση, η οποία ωστόσο βρίσκεται εκτεθειμένη από τις παλιές της δηλώσεις για την τρέχουσα κατάσταση.

Η παραπάνω αποζημίωση ύψους μέχρι 600 ευρώ, θα δοθεί τον Ιούνιο στους πολίτες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές πρώτης κατοικίας και έχουν εισόδημα ως 45.000 ευρώ.

Λογαριασμοί ρεύματος: Πως θα δοθεί η αποζημίωση

Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει μέσω αιτήσεων σε ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει και διασταύρωση των στοιχείων των αιτούμενων. Τα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη είναι ο αριθμός παροχής ρεύματος, και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα.

Η καταβολή του ποσού θα γίνει μέσω τραπεζικών λογαριασμών και του IBAN που θα δηλώσει ο κάθε πολίτης. Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούνιο.

Το ακριβές ποσό που θα επιστραφεί στον κάθε πολίτη υπολογίζεται από επιπλέον επιβάρυνση που προέκυψε στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από τον Δεκέμβριο 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022, εξαιτίας της εφαρμογής της «ρήτρας αναπροσαρμογής».

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, η πλατφόρμα θα εμφανίζει στον πολίτη την Α κατοικία που έχει δηλωμένη στο Ε1 είτε είναι ενοικιαστής, είτε είναι ιδιοκτήτης και δίπλα από την Α κατοικία θα έχει το ρολόι και θα ζητείται από τον πολίτη να επικαιροποιεί τα στοιχεία του. με βάση τα ρολόγια αυτά θα αντλήσει ο μηχανισμός από τους παρόχους τρία στοιχεία. την ρήτρα αναπροσαρμογής, την έκπτωση που έχει δώσει το κράτος και την έκπτωση που έχει δώσει ο πάροχος.

Όπως φαίνεται, η Ελληνική Κυβέρνηση αφού πρώτα αβάνταρε τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας με το να κάνουν «ότι θέλουν» αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος και τις χρεώσεις, υπερπλουτίζοντας μέσα σε ελάχιστους μήνες…τώρα επιστρέφει ψίχουλα στους καταναλωτές για να τους χρυσώσει το χάπι.

Η εν λόγω σπασμωδική κίνηση έρχεται να προστεθεί στα μέτρα πυροτεχνήματα – δήθεν οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών – την στιγμή που η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά πολύ μιας και βασικά αγαθά έχουν ανέβει μέχρι και 50% πάνω συγκριτικά με πέρυσι τέτοια εποχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τα διαγγέλματα για τις αστείες πραγματικά παροχές, προσπαθεί να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης αλλά και να καρπωθεί τον τίτλο του πολιτικού «Μεσσία» ο οποίος όμως δημιουργεί κρίσεις εξαιτίας της ανικανότητας τους…τις οποίες μετά «σώζει» ως σωτήρας.

Με άλλα λόγια…η μέθοδος της προπαγάνδας είναι απλή…
– Πρώτα δημιουργείς μια τεχνητή κρίση με την οποία λίγοι πλουτίζουν εις βάρος των πολλών
– Μετά το παίζεις σωτήρας της κρίσης…και επιστρέφεις ψίχουλα…όχι από τα κλεμμένα…αλλά από τα λεφτά του κράτους…δηλαδή ξανά από τα λεφτά «πολλών»

Διαβάστε επίσης:
MasterChef: Μπαμπάς ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος
Άγριες Μέλισσες : Αποκάλυψη για το τελευταίο γύρισμα της σειράς
Σασμος  Η Αργυρώ ψάχνει δότη νεφρού – Συγκλονίζει το μέλλον της
Τρία Μίλια: Μιχάλης και Τίμος εγκλωβίζονται σε θαλαμηγό και συναντούν τον εκβιαστή τους

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Χάος με το πως θα επιστραφούν ποσά εώς 600 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.