ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Παίρνουν ξανά φωτιά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Απίστευτο άλμα στις τιμές!

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας για τους Έλληνες, καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
Λογαριασμοί ρεύματος: Παίρνουν ξανά φωτιά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Απίστευτο άλμα στις τιμές!

Χωρίς έλεος συνεχίζεται η «αφαίμαξη» των νοικοκυριών, καθώς μετά από την αδιανόητη αύξηση τιμής στο ελαιόλαδο, σειρά παίρνουν και οι λογαριασμοί ρεύματος.

Η ΔΕΗ άνοιξε τον… χορό των αυξήσεων ανακοινώνοντας πως το τιμολόγιο για τον μήνα Νοέμβριο διαμορφώνεται σε 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα αυξημένο κατά 1,5 λεπτό σε σχέση με την τιμή του Οκτωβρίου (15,5 λεπτά).

Για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα η τιμή διαμορφώνεται σε 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 16,7) και για το νυχτερινό ρεύμα σε 12,9 λεπτά, από 11,4.

Παράλληλα, την ανηφόρα τραβούν τα τιμολόγια και των άλλων προμηθευτών: η Protergia αύξησε κατά 42% την κιλοβατώρα στα 0,125 λεπτά (από 0,088 λεπτά), ο Ήρων (Double Generous Home) στα 0,20 λεπτά (από 0,182 τον Οκτώβριο) αύξηση κατά 10% ενώ άνοδο κατά 50% σημειώνει το τιμολόγιο της Elpedison Economy Plus, το οποίο από 0,08 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Οκτώβριο διαμορφώνεται σε 0,12 λεπτά.

Κατά 39% είναι επίσης αυξημένο το τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο που διαμορφώνεται με την έκπτωση συνέπειας στα 0,104 ανά κιλοβατώρα από 0,093 ευρώ τον τρέχοντα μήνα. Η NRG εμφανίζει αντίστοιχα τιμολόγιο 0,13 λεπτά (χωρίς έκπτωση συνέπειας) και 0,11 με έκπτωση συνέπειας 10%.

Η αύξηση αντανακλά την άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας που οφείλεται με τη σειρά της στην αύξηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα πάνω από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Παίρνουν ξανά φωτιά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Απίστευτο άλμα στις τιμές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.