ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Προ των πυλών τα νέα τιμολόγια – Πού θα κινηθούν οι τιμές

Φθηνότεροι αναμένεται να είναι οι λογαριασμοί ρεύματος από τον Απρίλιο, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται τη Δευτέρα (20/3).
Λογαριασμοί ρεύματος: Προ των πυλών τα νέα τιμολόγια – Πού θα κινηθούν οι τιμές

Με την Ελλάδα να πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ και με νοικοκυριά να μένουν δίχως ρεύμα για 500 ευρώ, η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του ειδικού τέλους των 10 ευρώ/MWh φαντάζει… λυτρωτική.

Ακόμη χαμηλότερα λοιπόν αναμένεται να διαμορφωθούν οι τελικές τιμές ενέργειας του Απριλίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω της κατάργησης του τέλους φυσικού αερίου για τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Η συγκεκριμένη διάταξη που βρισκόταν σε προηγούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ για τους ηλεκτροπαραγωγούς από την 1η Μαρτίου.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της επιβάρυνσης είναι σε ποσοστό 5% επί της τιμής και όσο χαμηλότερη είναι η τιμή του φυσικού αερίου τόσο μικρότερο και το σχετικό κόστος για τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Σαν συνέπεια της πτώσης στην τιμή του φυσικού αερίου και οι τιμές χονδρεμπορικής αγοράς στην ηλεκτρική ενέργεια αποκλιμακώνονται.

Λογαριασμοί ρεύματος: Πού θα κινηθούν οι τιμές

Στο πλαίσιο αυτό οι εκτιμήσεις των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του επόμενου μήνα, που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες δείχνουν νέες μειώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πάροχοι αναμένεται να κινηθούν κοντά στα 0,20 ευρώ/kWh κατά περίπου 0,02 με 0,03 ευρώ/kWh χαμηλότερα από τον Μάρτιο, ενώ ακόμη χαμηλότερα αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή της ΔΕΗ. Οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα μηδενίζουν σχεδόν την ανάγκη για επιδοτήσεις από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Προ των πυλών τα νέα τιμολόγια – Πού θα κινηθούν οι τιμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.