Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Λογαριασμός ΔΕΗ: Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS – ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Μόλις πριν λίγες ημέρες είχατε διαβάσει στο Sportime για την ενεργειακή «ασφυξία» στην Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να έχει την ακριβότερη τιμή μεγαβατώρας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία, με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης.

Τις αμέσως επόμενες ώρες θα προστρέχουν να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο».

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Να σημειωθεί πως η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις οι οποίες ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να εκτείνονται σε πολλούς μήνες.

Ειδικά για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί οριζόντια έκπτωση 15% για όλους τους καταναλωτές, σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος που θα «περάσει» στους λογαριασμούς.

Λογαριασμός ΔΕΗ: Δείτε όσα ανέφερε