ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λοκνταουν – Ελλάδα: Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία – Τι περιμένουν στις γιορτές

Ειδικοί και Κυβέρνηση σε πλήρη αντίφαση με τον πνευμονολόγο Νίκο Τζανάκη να δηλώνει σε συνέντευξή του ότι το λοκνταουν δεν βρίσκεται εκτός συζήτησης.
Λοκνταουν – Ελλάδα: Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία – Τι περιμένουν στις γιορτές

Λοκνταουν – Ελλάδα: Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown βρίσκεται μακριά σύμφωνα με τη Κυβέρνηση. Τι λένε όμως οι θεωρίες των ειδικών;

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Mega, «Κοινωνία ώρα Mega». Εκεί έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στην περίοδο των γιορτών, τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και την περίπτωση ενός λοκνταουν.

Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας την ώρα που ο Κορονοϊός επελαύνει.

Οι ανατροπές στην απόφαση για το τι θα ισχύσει τελικά με rapid test στους εμβολιασμένους στην είσοδο τους σε μαγαζιά, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά συνεχίζονται με τις νέες διαρροές να δείχνουν rapid test μόνο για τη Πρωτοχρονιά. Στο Sportime σας ενημερώσαμε για το τι μέτρα θα ισχύσουν τελικά και από πότε.

Την ίδια ώρα, η μετάλλαξη Όμικρον ανησυχεί τους ειδικούς. Ο κύριος Τζανάκης δήλωσε πως αν το επόμενο διάστημα τα κρούσματα παραμείνουν σταθερά ή αυξηθούν τότε αυτό θα σημαίνει πως η Όμικρον επικρατεί.

Όπως δήλωσε εντυπωσιακή άνοδος δεν παρατηρείται ωστόσο έθεσε το παράδειγμα της Δανίας, όπου με 90% του πληθυσμού εμβολιασμένο στις 2 Δεκεμβρίου είχε 5.5000 κρούσματα ενώ χτες ανακοινώθηκαν 13.200 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι προκαλείται ασυμπτωματική νόσηση σε άτομα εμβολιασμένα. Οι μεταλλάξεις Όμικρον και Δέλτα κάνουν ελάχιστα εως καθόλου συμπτώματα σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακόμη, ο κ. Τζανάκης έκανε την πρόβλεψη πως μέχρι τα Φώτα, τα κρούσματα της Όμικρος θα έχουν φτάσει και θα έχουν ξεπεράσει το νούμερο των 3.000.

«Βρισκόμαστε σε ένα κύμα Δέλτα, που δεν έχει κοπάσει, και μέσα σε αυτό το κύμα ξεδιπλώνεται και το πρόβλημα της Όμικρον» τόνισε για τις μεταλλάξεις του Covid-19.

Λοκνταουν – Ελλάδα: Τι γίνεται με τα νέα μέτρα και λοκντάουν

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη όλα τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός Lockdown καθώς το σύστημα της υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

Στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη νέα λοκντάουν όπως η Ολλανδία που ανακοίνωσε λοκνταουν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Για τα περιστατικά ανέφερε: «Πολλές χώρες είχαν σταματήσει τη χρήση μάσκας αλλά και τη χρήση διαβατηρίου εμβολιασμού αλλά τώρα αναγκάζονται να μπουν σε lockdown. Τα μέτρα αυτά τα καθορίζουν οι δείκτες που πιέζουν το σύστημα, δηλαδή οι διασωληνωμένοι, οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Αν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων θα περιμένουμε να εμφανιστεί η πίεση 10 με 15 ημέρες αργότερα.»

Παρατηρούμε ότι Κυβέρνηση και ειδικοί κάνουν το ένα μπρος πίσω μετά το άλλο. Ακούγονται απανωτές θεωρίες επί θεωριών που δημιουργούν αστάθεια και κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στους πολίτες.  Καλό θα είναι πλέον Κυβέρνηση και ειδικοί να έχουν κοινή γραμμή και ο καθένας να μην κάνει δημόσια τις εκτιμήσεις του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λοκνταουν – Ελλάδα: Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία – Τι περιμένουν στις γιορτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.