ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λονδίνο: Νεκροί ο δράστης και δύο ακόμη άτομα από την επίθεση με μαχαίρι (vids)

Νεκρός και ο δράστης.
Λονδίνο: Νεκροί ο δράστης και δύο ακόμη άτομα από την επίθεση με μαχαίρι (vids)

Στους τρεις ανήλθαν ως τώρα οι νεκροί  από την επίθεση με μαχαίρι στο London Bridge του Λονδίνου το μεσημέρι της Παρασκευής (29/11).

Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα είναι ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ακόμη δύο άτομα που μαχαιρώθηκαν θανάσιμα από τον άγνωστο άνδρα με αποτέλεσμα να ξεψυχήσουν λίγη ώρα αργότερα.

Βεβαίως από την επίθεση τραυματίσθηκαν και αρκετά ακόμη άτομα (νοσηλεύονται στο νοσοκομείο), αλλά δεν επιβεβαιώνεται ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, ούτε η σοβαρότητα της κατάστασής τους. Οι Αρχές του Λονδίνου κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Νιλ Μπασού, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «διατηρούμε ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς οποιοδήποτε κίνητρο».

«Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε επί τόπου», είπε ο Μπάσου. «Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ από την επίθεση στο Λονδίνο

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λονδίνο: Νεκροί ο δράστης και δύο ακόμη άτομα από την επίθεση με μαχαίρι (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.