Για τον στενό του φίλο, συνεργάτη και μεγάλο ταλέντο της μόδας τον Billy Bo μίλησε ο καταξιωμένος σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος.

Για τον στενό του φίλο, συνεργάτη και μεγάλο ταλέντο της μόδας τον Billy Bo μίλησε ο καταξιωμένος σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος.

Για τη στενή σχέση που είχε με τον Billy Bo, έναν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη σχεδίαση μόδας, που όμως έφυγε πρόωρα από τη ζωή λόγω aids, μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» ο Μάκης Τσέλιος.

O Billy Bo (πραγματικό όνομα Βασίλης Κουρκουμέλης) υπήρξε ο γνωστότερος σχεδιαστής της εποχής του καταφέρνοντας να ντύσει την αφρόκρεμα της ελληνικής σόουμπιζ (μεταξύ των οποίων και η Αλίκη Βουγιουκλάκη). Το 1981 είναι η χρονιά που επιλέχθηκε να σχεδιάσει τις στολές των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίες θα φοριούνταν για τα επόμενα πέντε χρόνια 1981-1986.

Μάλιστα κατάφερε το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν η δημιουργία καταστήματος στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Στα εγκαίνια του τον Δεκέμβριο του 1986 ο Μπο δεν παρευρέθηκε λόγω της ασθένειας του και μετά από λίγο καιρό πέθανε.

«Με τον Billy Bo ήμασταν αρχικά φίλοι στενοί και μετά ήμασταν φίλοι ζωής και συνεργάτες. Στην ασθένειά του με είχε δίπλα του όλο τον καιρό. Έζησε 9 μήνες ο Βασίλης γιατί εγώ προσπάθησα. Έχασα όλη την περιουσία του και όλη την περιουσία μου. Δεν νομίζω ότι κανένας θα έκανε για μένα τόσα πράγματα, αλλά εγώ τα έκανα όλα. Κοιμάμαι πολύ ήσυχος γιατί τον φίλο μου τον πρόσεξα πολύ και με πολλή αγάπη χωρίς δόλο.

Εγώ τα είχα οργανώσει όλα και είχα σηκώσει τοίχο ψηλό να μην τον ακουμπάνε τον Βασίλη. Το θέμα είναι ότι ο Βασίλης δεν ήθελε να τον βλέπουν μετά, γιατί η εικόνα του δεν ήταν ωραία και απέφευγε. Να σκεφτείς ότι στο σπίτι τους καθρέφτες τους έβγαλα», λέει χαρακτηριστικά ο Μάκης Τσέλιος.

«Την 1η Γενάρη του 1986 με έπιασε ανορεξία νευρόζα και έχασα 19 κιλά. Όταν προέκυψε το θέμα του Βασίλη, Αύγουστο μήνα αρχές Σεπτεμβρίου, το θέμα το δικό μου έφυγε», αναφέρει ο Μάκης Τσέλιος και συνεχίζει:

«Τα προβλήματα που είχα με την οικογένεια του Βασίλη με «σκότωσαν» εκείνη την περίοδο, δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου. Μετά από 6-7 χρόνια βρήκαμε τη λύση. Πολύ μεγάλη πίκρα. Τους κάλεσα να έρθουν κοντά μου να δουλέψουμε μαζί, να κρατήσουμε το Billy Bo σαν όνομα. Αυτές δεν ήθελαν, πίστευαν ότι θα κερδίσω από αυτούς σαν να ήταν του αδελφού τους το όνομα. Δεν ήταν. Ήταν διακριτικός τίτλος της εταιρείας μου. Πήρα φόρα με το όνομά μου πια, και ξεκίνησα να κάνω μια καινούρια καριέρα».

«2-3 έρωτες στη ζωή μου υπήρξαν μετά τον Βασίλη. Η συντροφικότητα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Τώρα είμαι μόνος μου αρκετά χρόνια. Μου λείπει η συντροφικότητα και όποιος δεν το φροντίζει κάνει λάθος», σημειώνει ο Μάκης Τσέλιος.