ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκης Βορίδης: Υπόσχεται πειθαρχικό για τους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους

Στο πειθαρχικό συμβούλιο θα οδηγηθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να εμβολιαστούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Μάκης Βορίδης: Υπόσχεται πειθαρχικό για τους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους

Στο πειθαρχικό συμβούλιο θα οδηγηθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να εμβολιαστούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μάκης Βορίδης: Μετά τις απολύσεις που προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης όσων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, τη σκυτάλη πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, υποσχέθηκε πως θα οδηγηθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Διευκρίνισε μάλιστα, μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΪ ότι, εκτός και αν υπάρξει κάποια διαφορετική ρύθμιση, όσοι από τους δημοσίους υπαλλήλους αρνηθούν να εμβολιαστούν τους περιμένει παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στο θέμα της πιθανής απόλυσης, είπε ότι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Για το αν ωστόσο τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο», ανέφερε μεταξύ των άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βορίδης θέλει «περιορισμό» στους ιερωμένους που είναι σκεπτικοί στους εμβολιασμούς

MasterChef: Προσοχή – Χάκαραν λογαριασμό πασίγνωστου παίκτη (pic)

ΠΑΟΚ: Κλείνει ο χαφ – Επόμενος στόχος Λουτσέσκου ο εξτρέμ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάκης Βορίδης: Υπόσχεται πειθαρχικό για τους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.