ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνδρα: Δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα (vids)

Ο χρόνος κυλάει γοργά. Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνη την ημέρα στη Μάνδρα. Όπου 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πλημμύρα.
Μάνδρα: Δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα (vids)

Ο χρόνος κυλάει γοργά. Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνη την ημέρα στη Μάνδρα. Όπου 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πλημμύρα.

Ήταν 15 Νοεμβρίου του 2017 όταν μία απίστευτη βροχόπτωση… έπνιξε τη Δυτική Αττική σκορπώντας τον θάνατο και καταστροφή!

Οι αυτοψίες στην περιοχή της Μάνδρας, εντόπισαν 1064 καταστροφές κτιρίων, εκ των οποίων τα 794 είναι κατοικίες, τα 126 είναι επαγγελματικοί χώροι, τα 8 είναι δημόσια κτίρια και τα υπόλοιπα 136 αποθήκες και υπόγεια.

«Σαν σήμερα, την 15/11/2017, από εγκληματικές αμέλειες κρατικών λειτουργών (ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος), έχασαν τη ζωή τους εικοσιτέσσερις συνάνθρωποί μας στη Μάνδρα.

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο στην υπόθεση αυτή, η οποία εκδικάζεται στις 24/1/2020, επέλεξε να εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων και θα βρίσκεται στο βήμα της πολιτικής αγωγής.

Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία τραγωδία, η οποία οφείλεται σε κρατική αμέλεια.

Αθήνα, 15/11/2019

Για το δικηγορικό γραφείο Αλεξίου Κούγια και συνεργατών

Αλέξιος Κούγιας».

Αυτό αναφέρει η δήλωση του ποινικολόγου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση των οικογενειών των θυμάτων.

Η δίκη πλησιάζει, αφού έχει οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου του 2020.

Κατηγορούμενοι είχαν οριστεί η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και δύο υπάλληλοι των δασαρχείων.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάνδρα: Δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.