ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη – Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας»

«Δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψει η αληθινή έννοια της δικαιοσύνης» έγραψε η Μαρία Καρυστιανού σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση για το Μάτι
Μαρία Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη – Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας»

Ως «μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε η Μαρία Καρυστιανού την απόφαση – σκάνδαλο για την τραγωδία στο Μάτι. Υπενθυμίζουμε ότι το δικαστήριο βρήκε μόνο 6 ενόχους (από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους), στους οποίους επέβαλε ποινές από 3 έως 111 χρόνια συνολικά, αλλά δεν θα κάνουν ούτε μια μέρα φυλακή. Και αυτό διότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ την ημέρα και με την καταβολή 40.000 ευρώ «καθαρίζουν», ενώ ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Με μια ανάρτησή της στο Facebook, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2024» Μαρία Καρυστιανού, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη χλευαστική απόφαση, αλλά και την προσήλωση στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να σταματήσει η δικαιοσύνη να είναι δέσμια συμφερόντων.

Η «μάνα των Τεμπών» έγραψε συγκεκριμένα:

«Μαύρη η μέρα για τη δικαιοσύνη σήμερα.

Δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψει η αληθινή της έννοια , μέχρι να της ξαναδοθεί η ύψιστη της θέση.

Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας και μέσα σε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο.

Όσο αυτές οι φωνές κινούν τις ψυχές μας, εμείς θα προχωράμε στο δρόμο που μας ανατέθηκε…».

Σίγουρα δεν υπάρχουν άλλοι που να κατανοούν πιο πολύ την οργή των συγγενών των θυμάτων από το Μάτι, από τους συγγενείς των νεκρών από τα Τέμπη. Είναι μια αλληλεγγύη αδικημένων πολιτών και αδικαίωτων ψυχών που ενώνονται με ισχυρότατους δεσμούς: το πένθος και την αγανάκτηση εναντίον της Πολιτείας. Όπως στο Μάτι, έτσι και στα Τέμπη, ο κρατικός μηχανισμός θα έπρεπε να τιμωρηθεί για εγκληματικές παραλείψεις.

Οι δύο υποθέσεις σίγουρα φέρουν σημαντικές διαφορές, αλλά ταυτίζονται πλήρως στο ζήτημα της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας. Και οι συγγενείς των νεκρών από τα Τέμπη είδαν τι αποφάσεις ντροπής περιμένουν και τη δική τους υπόθεση, εάν δεν κλιμακώσουν τον αγώνα για να βγουν οι αλήθειες στην επιφάνεια. Οι ευθύνες για την κάθε τραγωδία φορτώνονται στον τελευταίο τροχό της αμάξης. Για το Μάτι έφταιγαν μόνο 5 πυροσβέστες και τελικά δεν τιμωρήθηκαν ούτε αυτοί. Και για τα Τέμπη η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί. Πολιτική ευθύνη καμία, ούτε για το Μάτι – ούτε για τα Τέμπη.

Εάν οι πολίτες δεν πιέσουν με όλα τα δημοκρατικά μέσα να αποκατασταθεί το Κράτος Δικαίου σε αυτή τη χώρα, τότε είναι σίγουρο ότι θα πηγαίνουμε από τη μια «μαύρη» μέρα της δικαιοσύνης στην άλλη. Εξάλλου ήδη γίνεται αυτό. Το ίδιο έγινε και για το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη έξω από τη Βουλή, όπου πριν λίγες μέρες βγήκε μια ποινή – χάδι για τον αστυνομικό οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη, που σκότωσε τον νεαρό φοιτητή.

Αντί η δικαιοσύνη να είναι το καταφύγιο των αδυνάμων, έχει καταντήσει το εργαλείο των ισχυρών…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαρία Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη – Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.