ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Αυτοί οι παλιοί δικαιούχοι πρέπει να κάνουν αίτηση ξανά – Πότε γίνονται οι πρώτες πληρωμές!

Το Market Pass ξαναμπαίνει στις ζωές μας έστω και για λίγο.
Market Pass: Αυτοί οι παλιοί δικαιούχοι πρέπει να κάνουν αίτηση ξανά – Πότε γίνονται οι πρώτες πληρωμές!

Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν αιτήσεις για το νέο Market Pass.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα πρέπει να προβούν σε αυτή την ενέργεια, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π., για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα.

Η διάρκεια θα είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και από κει και πέρα, κανείς δεν θα μπορεί να κάνει αίτηση για να λάβει το επίδομα για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Όσοι είχαν κάνεις στο παρελθόν αίτηση δε θα χρειαστεί να κάνουν ξανά, εκτός από μία συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο πληρωμής, δηλαδή είτε να το κάνουν σε άυλη κάρτα, είτε με IBAN στον προσωπικό τους λογαριασμό.

Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι του Market Pass!

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

  • τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,
  • τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,
  • τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Αυτοί οι παλιοί δικαιούχοι πρέπει να κάνουν αίτηση ξανά – Πότε γίνονται οι πρώτες πληρωμές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.