ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Εκεί γίνονται οι αιτήσεις στο gov.gr – Για ποιους άνοιξε η πλατφόρμα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Market Pass - Ανοιχτή η πλατφόρμα του gov.gr
Market Pass: Εκεί γίνονται οι αιτήσεις στο gov.gr – Για ποιους άνοιξε η πλατφόρμα

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα για το Market Pass με τους δικαιούχους να έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr ΕΔΩ.

Η «πρεμιέρα» του Market Pass γνωστού και ως «κάρτα αγορών» έφτασε και οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 15 Μαρτίου.

Η διαδικασία θα γίνει τμηματικά βάσει ΑΦΜ, σε δύο ημέρες. Σήμερα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν από 0 έως 4 (δηλαδή 0,1,2,3,4), ενώ αύριο (22/2) για τα ΑΦΜ με λήγοντα 5,6,7,8,9.

Μάλιστα, όσοι υποβάλουν αίτηση μέσα στον Φλεβάρη, έχουν περιθώριο να ακυρώσουν και να διορθώσουν στοιχεία ή να αλλάξουν τρόπο πληρωμής μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, όσοι υποβάλουν αίτηση από 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός, όταν και λήγει η διορία.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Market Pass: Εκεί γίνονται οι αιτήσεις στο gov.gr – Για ποιους άνοιξε η πλατφόρμα

Στην κατηγορία των δικαιούχων της ενίσχυσης με το επίδομα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, θα είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Φυσικά θα υπάρχουν και ορισμένα κριτήρια εισοδήματος καθώς οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Τέλος, το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Εκεί γίνονται οι αιτήσεις στο gov.gr – Για ποιους άνοιξε η πλατφόρμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.