ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Έτσι γίνεται η αίτηση – Η προθεσμία και οι δικαιούχοι

Πώς γίνεται η αίτηση για το Market Pass - Η προθεσμία και οι δικαιούχοι
Market Pass: Έτσι γίνεται η αίτηση – Η προθεσμία και οι δικαιούχοι

Ανοιχτή είναι από χθες (15/9) η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για το επίδομα του Market Pass, με τους δικαιούχους να έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει κόκκινο στην Ελλάδα, το επίδομα αναμένεται να δώσει μια οικονομική ανάσα στους καταναλωτές αλλά σαφώς δεν είναι ικανό για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Market Pass: Έτσι γίνεται η αίτηση – Πότε λήγει η προθεσμία

Η οικονομική ενίσχυση του Market Pass θα αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ενώ ως εναλλακτική δίνονται και τα Κ.Ε.Π. με την προθεσμία να εκπνέει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν ακίνητη περιουσία που δεν θα υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 250.000 ευρώ για τους άγαμος και όσους βρίσκονται σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει.

Όσον αφορά τους έγγαμους πολίτες, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να είναι εντός των ορίων που τοποθετούνται έως και τις 400.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά και όσους έχουν υπογράψει μέρη συμφώνου συμβίωσης αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Θυμίζουμε πως όσοι δικαιούχοι είχαν λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης προκειμένου να καρπωθούν το επίδομα καθώς αυτό θα γίνει αυτεπάγγελτα μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος

Εισοδηματικά κριτήρια

16.000 €: Άγαμοι

24.000 €: Έγγαμοι χωρίς παιδιά (μονογονεϊκή 1 παιδί)

29.000 €: Έγγαμοι με 1 παιδί (μονογονεϊκή 2 παιδιά)

34.000 €: Έγγαμοι με 2 παιδιά

39.000 €: Έγγαμοι με 3 παιδιά

44.000 €: Έγγαμοι με 4 παιδιά

Περιουσιακά κριτήρια:

250.000 €: Άγαμοι

400.000 €: Έγγαμοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Έτσι γίνεται η αίτηση – Η προθεσμία και οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.