ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Νέα αναβολή στην έναρξη των αιτήσεων – Τότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα

Καθυστερεί κι άλλο το άνοιγμα της πλατφόρμας για την έναρξη των αιτήσεων του Market Pass.
Market Pass: Νέα αναβολή στην έναρξη των αιτήσεων – Τότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα

«Market Pass ακούμε και Market Pass δε βλέπουμε» θα μπορούσε να πει κάποιος για το επίδομα για τα σούπερ μάρκετ το οποίο αν και έχει ανακοινωθεί εδώ και πάνω από ένα μήνα η έναρξή του πηγαίνει από τη μία αναβολή στην άλλη.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την επιδότηση εδώ και αρκετό καιρό και όλοι περιμένουν να δουν κατά πόσο αυτή θα βοηθήσει ή αν θα αποδειχτεί άλλο ένα αστείο «βοήθημα»  για τους ήδη επιβαρυμένους πολίτες τους οποίους «τρώει» η ακρίβεια.

Η αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί ήταν η 1η Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια όμως ειπώθηκε πως η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες πριν ακούσαμε ως νέα ημερομηνία τις 15 Φεβρουαρίου όμως και αυτή η ημερομηνία τελικά παίρνει αναβολή.

Οι τελευταίες πληροφορίες λοιπόν δίνουν μιλάνε για τις 20 Φεβρουαρίου ως την ημερομηνία που ξεκινάει το market pass και πλέον βλέπουμε αν αυτό θα ισχύσει η θα… φτάσουμε στον Μάρτιο.

Παρότι οι εξαγγελίες λένε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, η καθυστέρηση προκύπτει γιατί η πλατφόρμα του vouchers.gov.gr δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το fuel pass και τη σειρά με τα ΑΦΜ ωστόσο αυτό το σενάριο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Market Pass: Οι δικαιούχοι και οι διαφορές σε μετρητά και ψηφιακή κάρτα

Για να είστε δικαιούχος του Market Pass ισχύει:

  • Οι άγαμοι δε θα πρέπει το εισόδημά σας να ξεπερνάει τις 16.000
  • Στους έγγαμους δε θα πρέπει να ξεπερνάει τις 24.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ ανά παιδί
  • Στις μονογονεϊκές οικογένειες δε θα πρέπει να ξεπερνάει τις 24.000 εισόδημα συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο

Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει η αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 250.000 στους άγαμους και τις 400.000 στους έγγαμους.

Από την άλλη για τις διαφορές στις πληρωμές σε μετρητά και σε ψηφιακή κάρτα υπάρχουν δύο βασικές διαφορές. Όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό θα πάρουν ολόκληρο το ποσό. Αν όμως κάποιος επιλέξει πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό τότε παίρνει το 80% του ποσού. Όσοι πάρουν τα μετρητά, θα πληρωθούνδύο φορές το εξάμηνο ενώ με την άυλη κάρτα στο κινητό θα γίνεται πληρωμή την πρώτη μέρα κάθε μηνός.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Αλλάζει η λειτουργία των σούπερ μάρκετ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Νέα αναβολή στην έναρξη των αιτήσεων – Τότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις