ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάσκες στα σχολεία: Καταλήψεις και αποχές! Αντιδράσεις για το μέτρο

Εκτός από τη μη χρήση μάσκας οι μαθητές ζητούν μέσω των καταλήψεων και την κατάτμηση των τμημάτων
Μάσκες στα σχολεία: Καταλήψεις και αποχές! Αντιδράσεις για το μέτρο

Εκτός από τη μη χρήση μάσκας οι μαθητές ζητούν μέσω των καταλήψεων και την κατάτμηση των τμημάτων.

Ύστερα από τους γονείς αρνητές της μάσκας έρχονται να προστεθούν και οι καταλήψεις από μαθητές σε ένα απίστευτο σκηνικό που έχει στηθεί με το άνοιγμα στα σχολεία σε περίοδο έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open Tv, στο δημοτικό σχολείο Θεολόγου στη Θάσο, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε την αποχή από τα μαθήματα παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, έγινε κανονικά ο αγιασμός.

Το ποσοστό αποχής πλησιάζει το 60% με 70%, με τους γονείς να ζητούν να μην φορούν μάσκα τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη τελούν τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας, το 12ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας, καθώς και το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές της Αχαΐας.

Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση της τάξης που αριθμεί 27 μαθητές.

Παράλληλα, και στο Γυμνάσιο Βουκολιών στην Κρήτη έχει ξεκινήσει κατάληψη. Οι μαθητές δεν επέτρεψαν στους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο σχολείο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η πρωτοβουλία για κατάληψη φαίνεται να προέρχεται από κάποιους γονείς, οι οποίοι φέρονται να μπλόκαραν την είσοδο του σχολείου, μαζί με μερίδα μαθητών.

Ως αποτέλεσμα, το μάθημα δεν ξεκίνησε ενώ ο διευθυντής του σχολείου έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Απίθανες προσφορές από τη Huawei

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάσκες στα σχολεία: Καταλήψεις και αποχές! Αντιδράσεις για το μέτρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.