ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Ένας χρόνος μετά…

Πέρασε ένας χρόνος από την καταστροφή στο Μάτι. Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες, κύλησαν αργά και βασανιστικά, όχι μόνο για όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους αλλά και για όσους έμειναν πίσω να παλεύουν με τις στάχτες. Με τους εφιάλτες τους. Ένα συγκλονιστικό βίντεο από drone που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το Μάτι και την...
Μάτι: Ένας χρόνος μετά…

Πέρασε ένας χρόνος από την καταστροφή στο Μάτι. Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες, κύλησαν αργά και βασανιστικά, όχι μόνο για όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους αλλά και για όσους έμειναν πίσω να παλεύουν με τις στάχτες. Με τους εφιάλτες τους.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από drone που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το Μάτι και την Κινέτα πριν και μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018. Ζηλευτό η αλήθεια το βίντεο του παρελθόντος. Πριν η φωτιά καταβροχθίσει πεινασμένη 102 ψυχές. Αχ και να γινόταν να σταματήσει εκεί ο χρόνος. Στις στιγμές πριν την καταστροφή. Προτού ο παράδεισος του Ματιού καταστραφεί από την πύρινη λάβα που κατάφαγε τις σάρκες όσων βρέθηκαν στο διάβα της.

Σαν σήμερα καταστράφηκε το Μάτι. Σαν σήμερα χαράχτηκαν εφιαλτικές εικόνες στο μυαλό που δεν θα σβήσουν ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα

Ο κρατικός μηχανισμός υποσχέθηκε να μην υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο. Και ρίχτηκε στη δουλειά για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Η ελπίδα όλων είναι να μην υπάρξει ποτέ άλλο Μάτι. Να μη θυσιαστούν ποτέ ξανά άλλοι άνθρωποι. Χρειάζεται προσπάθεια μεγάλη, από όλους, για να μη συμβεί ξανά αυτή η καταστροφή. Για να μη θρηνήσουμε πάλι εκατόμβη νεκρών. Είναι ανάγκη να μην υπάρξει άλλο Μάτι.

Οδοιπορικά στην περιοχή θα γίνουν πολλά. Φέτος, του χρόνου, σε πέντε χρόνια. Ο πόνος στις ανθρώπινες ψυχές όμως, τα όνειρα που έγιναν εφιάλτες σε ποιο ντοκιμαντέρ ή ρεπορτάζ ή κείμενο μπορούν να καταγραφούν; Μόνο μία οδός υπάρχει. Αυτή της μη επανάληψης παρόμοιας καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεμπλοκάρονται 31.000.000 από τον ειδικό λογαριασμό

Όσοι πληγώθηκαν, όσοι έφταιξαν, όσοι προσπάθησαν, όσοι καταστράφηκαν, όσοι ξέχασαν, όσοι ξεχάστηκαν, όσοι προδόθηκαν, όσοι δεν είδαν, όσοι δεν άκουσαν, όσοι δεν διάβασαν, αρμόδιοι, αναρμόδιοι, όλοι αυτοί έχουν πια μια αποστολή. Να μην γίνει ποτέ ξανά άλλο Μάτι. Aλλη Κινέτα, άλλη Ηλεία. Είναι υποχρέωση όλων να μην γίνει ξανά άλλο Μάτι. Είναι υποχρέωση όλων να δικαιωθούν οι ψυχές όσων χάθηκαν.

Θαρρεί κανείς πως νιώθει εκατοντάδες αθώα μάτια να τον κοιτούν. Και να ζητούν να γίνει ό,τι δεν έγινε. Ώστε να μην υπάρξει άλλο Μάτι. Η φέρουσα καταστροφή στο Μάτι μάς άλλαξε όλους.

Follow sportime.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάτι: Ένας χρόνος μετά…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.