ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Η ανατριχιαστική περιγραφή αδερφής θύματος

Κατά την κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η Βασιλική Μίχα συγκλόνισε με τις μαρτυρίες της για την πυρκαγιά στο Μάτι
Μάτι: Η ανατριχιαστική περιγραφή αδερφής θύματος

Μάτι: Ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή της αδερφής ενός θύματος νεαρής ηλικίας για όσα συνέβησαν όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά του 2018.

Κατά την κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η Βασιλική Μίχα συγκλόνισε με τις μαρτυρίες της.

Η αδερφή του αδικοχαμένου Βίκτωρα Μίχα κατέθεσε πως αιφνιδιάστηκαν από τη φωτιά και έφυγε από το σπίτι, φορώντας πιτζάμες και παντόφλες.

Ο αδελφός της, η μητέρα τους και μια φίλη της μπήκαν στο αυτοκίνητο, αλλά έπεσαν σε μποτιλιάρισμα.

«Τα κουκουνάρια που καίγονταν έπεφταν πάνω μας. Και για να μην καούμε τρέχοντας, μπήκαμε στο νερό», ανέφερε.

Στη συνέχεια, η μάρτυρας είπε: «Έπειτα από αρκετή ώρα, η φίλη μας, η Αιμιλία, πέθανε. Η μητέρα μου θεώρησε σωστό να την κρατήσει δίπλα της γιατί πιστεύαμε ότι κάποιος θα έρθει να μας μαζέψει. Ήθελε να την πάει στα παιδιά της.

Ήταν η στιγμή που ο αδερφός μου άρχισε να παραπονιέται για κράμπες στα πόδια. Μόλις αντιλήφθηκε ότι η Αιμιλία δεν ήταν στη ζωή πανικοβλήθηκε. Μετά από δύο κύματα ο Βίκτωρας έφυγε. Ήταν γυρισμένος ανάποδα.

Η μαμά μου δεν ξέρω πως άντεξε και το αντιμετώπισε. Τον γύρισε είδε το πρόσωπο του και ήταν μαύρος. Δεν το πίστευα ότι είχε φύγει. Μου έλεγε ο Βίκτωρας δεν είναι, πλέον, στη ζωή. Περίμενα κάποιον να έρθει. Τον κρατούσα. Μου είπε αν συνεχίσεις να τον κρατάς, θα φύγεις και εσύ, θα φύγω και εγώ. Για να μην χωριστούμε με τη μητέρα μου, δέσαμε τους καρπούς μας με ένα ρούχο».

Κατόπιν, η μάρτυρας περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να παραμείνουν ζωντανές παλεύοντας με τα κύματα, τις καύτρες που έπεφταν από το μαύρο ουρανό και το κρύο, ενώ η θάλασσα έφερε κοντά τους δυο πτώματα γυναικών.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, δεν σταματούν να προκαλούν σοκ οι μαρτυρίες. Απανθρακωμένοι άνθρωποι, πνιγμοί, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν… Αγιάτρευτη πληγή όσα συνέβησαν τον Ιούλιο του 2018.

Ακούστε ανατριχιαστικές περιγραφές για το Μάτι:






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάτι: Η ανατριχιαστική περιγραφή αδερφής θύματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.