Μάτι: «Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ» (vid)


Sportime Team

Μάτι: «Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ» (vid)


Μάτι: Πέρασε ένας χρόνος. Γεμάτος πόνο, απόγνωση. Και σκέψη. Ήταν 23 Ιουλίου του 2018 όταν η τραγωδία στο Μάτι ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Με τραγικές συνέπειες. Θάνατο. Θλίψη. Ερωτήματα.

«Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ. Να βλέπεις τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να κρατάνε για τελευταία φορά το χέρι του παιδιού τους», περιέγραψε τις δραματικές στιγμές της 23ης Ιουλίου ο γιατρός Νίκος Κουδούνης.

Ήταν εκεί το απόγευμα της 23ης Ιουλίου. Στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Πήγε για να βοηθήσει.

«Σκέφτομαι τις στιγμές εκείνες. Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ, έκλαιγα στον ύπνο μου αγκαλία με τον γιο μου. Να βλέπεις τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να κρατάνε για τελευταία φορά το χέρι του παιδιού τους», ξεκίνησε την περιγραφή με δάκρυα στα μάτια ο γιατρός.

Θυμήθηκε έναν εγκαυματία με 30% εγκαύματα στο κορμί του: «Μου φίλησε το χέρι και μου είπε να ειδοποιήσω τον γιο του γιατί δεν θα τον ξαναδεί».

Ο κ. Κουδούνης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Και δεν συγκράτησε τα λόγια του: «Από τις 18:30-19:00 είδαμε ασθενοφόρα με τραυματίες στο κέντρο υγείας. Τον πρώτο νεκρό τον γνωρίζαμε από τις 19:20 περίπου. Ακούγαμε από τους ασυρμάτους μετά τις 19:00 ότι βρίσκουν συνέχεια νεκρούς και εγκαυματίες».

«Ήταν ανίκανοι άνθρωποι και αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν» είπε γεμάτος θυμό για όσους είχαν την ευθύνη της επιχείρησης αντιμετώπισης της φωτιάς το μοιραίο βράδυ.

«Δεν ξεχνιούνται οι νεκροί», συμπλήρωσε ο κ. Κουδούνης για τη φωτιά στο Μάτι και πρόσθεσε: «Μια συγγνώμη περίμενα την επόμενη ημέρα, δεν περίμενα παραίτηση γιατί έτσι λειτουργούν αυτοί».

«Πού έχετε δει ο άνθρωπος για να σωθεί να πέφτει στη θάλασσα;» αναρωτήθηκε ο γιατρός του κέντρου υγείας ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι.


Sportime Extras